Hopp til innholdet

Leiebil Gardermoen: Slik får du best mulig pris

leiebil gardermoen flyplass

Dersom du ser etter leiebil på Gardermoen har vi noen gode råd for å finne frem til best mulig pris. I denne artikkelen får du full oversikt over smarte triks som gir deg mye billigere leiebil, f.eks. ved å leie fra tettsteder rundt flyplassen som Jessheim og Eidsvoll. Dessuten går vi gjennom praktiske råd, og hvordan du leier elbil og Tesla fra Gardermoen.

Leiebil Gardermoen – hvordan finne frem?

Dersom du ankommer med fly til Oslo Flyplass Gardermoen (OSL) er det enkelt og greit å finne frem til leiebilkontorene. På kartet nedenfor kan du følge den røde markeringen for den enkleste ruten til leiebilkontorene. Når du har hentet baggasjen din fra ankomsthallen, går du gjennom tollen og tar deretter til høyre. Etter et par hundre meter ser du skiltet som viser hvor nedgangen til leiebil området er.

leiebil kart gardermoen flyplass oslo
Kart over Oslo lufthavn Gardermoen: Når du kommer ut i ankomsthallen går du til høyre og følger skiltene mot bilutleie.

Selve leiebilområdet befinner seg i underetasjen, altså en etasje under selve ankomsthallen. Du kan enten ta heis eller rulletrapp, og du kan benytte deg av bagasjetrallen hele veien frem til leiebilkontoret og videre frem til leiebilen.

Ta heis eller rulletrapp ned til underetasjen for å komme til leiebilkontoret. Det er godt merket med skilter.

Når du kommer ned rulletrappen/heisen fortsetter du videre rett frem til du kommer frem til leiebilkontorene hvor alle bilutleieselskapene ligger samlet på rekke og rad.

Leiebilkontorene på Gardermoen

Det kan ofte være litt kø ved bilutleien på Gardermoen i høysesongen. For å spare tid anbefaler vi deg å fylle ut så mye informasjon som mulig slik at du ikke trenger å bruke tid på å oppgi ekstra informasjon når du kommer frem til skranken. Ofte kan du legge inn førerkort, ID, kredittkort, addresse osv. på forhånd digital, slik at det blir minimalt med papirarbeid ved skranken på Gardermoen. Når kundemedarbeideren har funnet frem til bestillingen og tilbyr deg en bil kan det være verdt å dobbeltsjekke at du faktisk får den leiebilklassen som du har krav på. Leiebilklassen er alltid oppgitt på bekreftelsen du får fra leiebilselskapet.

oslo flyplass gardermoen

Du får naturligvis oppgitt på hvilken rad du finner leiebilen, og deretter er det bare å laste opp bagasjen, gjøre seg kjent med bilen og kjøre av sted. Du trenger ikke å kjøre gjennom noen bom for å komme ut eller inn av parkeringshuset da bilen blir automatisk registrert ved utkjørsel før du kjører ut på E16 som leder deg mot E6 hvor du kan fortsette nordover eller sørover mot Oslo.

Bilutleie på Oslo lufthavn – valg av biltype

Bilen du ender opp med ved bilutleie avhenger av hvilken bilklasse du har bestilt, men du har som regel ingen garanti når det gjelder bilmerke eller bilmodell. Ofte har leibilselskapet flere biler stående, så det lønner seg å oppgi til kundemedarbeideren hva slags type bil ønsker å leie. En familie på tur vil f.eks. ofte foretrekke en bil med størst mulig bagasjeplass, mens et par eller enslige kanskje foretrekker en mer energieffektiv bil. Så lenge du ikke velger en annen bilklasse, betaler du ikke noe mer for leiebilen.

gardermoen flyplass
Du finner enkelt frem til leiebil på Gardermoen

Lønner det seg å oppgradere?

Du vil som regel få tilbud om å oppgradere bilen til en større eller bedre type, som kan være verdt å vurdere. Medarbeidere på leiebilfirmaer får ofte ekstra bonus basert på mersalg, så det kan være en god anledning til å forhandle seg frem til en bra deal. Noen ganger kan det faktisk lønne seg å benytte seg av oppgraderingstilbudet du får i skranken på flyplassen i forhold til å bestille en bedre bil på nettet på forhånd. Når du får oppgitt prisen for å oppgradere, vil du ofte få pristillegget oppgitt per dag. Husk å spørre om totalprisen også slik at du har full oversikt over kostnadene.

oslo flyplass avgangshallen

Hva med ekstra egenandelsforsikring?

Du vil også få det obligatoriske spørsmålet om ekstra egenandelsforsikring (dersom du ikke allerede har tegnet dette på forhånd). Dette er et triks som alle leiebilselskapene benytter seg av, og kan fremstå som en litt snikete måte å drive business på. Dette er en del av gamet ved å leie bil.

Fremgangsmåten til leiebilselskapene er følgende: Tilby en usedvanlig billig leiebilpris på nettet med skyhøy egenandel (ofte oppgitt med veldig liten skrift). Tilby deretter ekstra forsikring for å redusere egenandelen når kunden oppdager hvor høy egenandelen er ved skranken.

leiebilkontor gardermoen
Leiebil Gardermoen

Først og fremst bør du alltid sjekke hvor stor egenandelen din er ved bestilling. Dersom du føler behov for å redusere egenandelen kan du enten tegne en egen uavhengig egenandelsforsikring eller eventuelt sjekke om du har eksisterende ordninger via kredittkort eller reiseforsikringer som dekker deg. På denne måten stiller du vel forberedt og slipper å ta stilling til et bardust spørsmål om en fordyrende forsikring på flyplassen. Dessverre blir mange ofte sjokkert når de får høre hvor stor egenandelen er, og føler seg presset til å si ja til en dyr ekstraforskring som de kunne fått mye billigere på annen måte.

Få med deg bonuspoengene

Når du bestiller leiebil er det viktig å huske å registrere bonusprogrammet slik at du får med deg bonuspoengene som tilbys. Dersom du benytter Eurobonus fra SAS kan du tjene ekstra poeng hos alle de største aktørene som Hertz, Avis, Europcar og Sixt. Husk å legge inn Eurobonus-nummeret ditt ved bestilling på nett, eller be om at dette registreres ved skranken på Gardermoen når du henter bilen. Du kan som regel også få poeng kreditert i ettertid, men dette kan ofte ta lang tid.

Her er noen eksempler på hvor mange Eurobonus poeng du kan tjene på bilutleie:

Avis: 1000 Eurobonus poeng per bilutleie.

Sixt: 500 Eurobonus poeng per bilutleie.

Hertz: 1000 Europbonus poeng per bilutleie (1-6 dager varighet).

I tillegg til dette kan du ofte tjene mer når det det er spesielle kampanjer, ved bilutleie over lengre perioder, eller når du benytter spesielle kredittkort.

Bestilling av bilsete ved bilutleie på Gardermoen

Dersom du har bestilt bilsete for barn bør du huske å nevne dette når du står i skranken. Du får bilsetet utlevert ved bodene inne i selve parkeringshuset, og du bør du forsikre deg om at du får et sete som er tilpasset barnets alder. Vår erfaring er at kvaliteten er ganske ymse når det gjelder bilsetene om blir tilbudt av leiebilselskapene på Gardermoen. Mange seter er veldig slitte, og de er heller ikke bestandig helt rene.

Dersom du har anledning til å ta med deg et eget bilsete, er dette noe vi alltid anbefaler. Dette er noe du sparer mye penger på, og du har full kontroll på kvaliteten på barnesetet. Dersom du har glemt å bestille barnesete kan du som oftest legge til dette på flyplassen, men du har ingen garanti for at de har barnesete tilgjengelig så det beste er å bestille dette på forhånd. Spesielt i sommerferien og rundt juletider kan du regne med at de fleste bilsetene er bestilte på forhånd.

Varierende kvalitet på barnesetene

Vår erfaring er at bilsetene som tilbys fra leiebilselskaper er av veldig varierende kvalitet, og kan dessuten ofte ta lang å skjønne hvordan man skal plassere en helt ny bilsetemodell som man ikke har noen erfaring med. Ikke et ideelt scenario når man kommer sliten frem til leiebilen etter en lang dag på reise med grinete unger. Vår beste anbefaling er å ta med bilsete hjemmefra. Ikke bare sparer du penger fordi det er gratis å ha med bilsete på flyet, men du vil også føle deg trygg på at bilsetet faktisk er sikkert og er festet på korrekt måte.

leiebilkontrakt

Sjekk leiebilen for skader

Når tiden har kommet for å underskrive leiebilkontrakten på Gardermoen vil du ofte på presentert et nettbrett hvor du får en oversikt over avtalen og eventuelle skader på bilen før du signerer digitalt på skjermen. Ved bilutleie på Gardemoen får du som regel ikke muligheten til å inspisere selve bilen før du underskriver kontrakten. Her er praksis forskjellig fra andre land som ved bilutleie i Spania, hvor du ofte går nøye gjennom bilen med en medarbeider før og etter bilutleien.

Vær likevel nøye med å sjekke leiebilen for skader i parkeringhuset på Gardermoen, slik at du eventuelt kan gå tilbake til leiebilkontoret dersom du oppdager skader som ikke er oppgitt. Du kan også ta bilder og sende dette digitalt, men det beste er å håndtere dette før du kjører bilen fra leiebilkontoret. På Gardermoen blir også alle biler tatt bilde av ved inn- og utkjørsel av parkeringshuset, så dersom det skulle oppstå en disputt kan dette brukes som bevis i den ene eller andre retningen.

Levere leiebil på Gardermoen

Når tiden har kommet for å levere leiebilen på Gardermoen følger du bare skiltingen når du nærmer deg flyplassområdet. Pass på å ligge i venstre fil, slik at du enkelt kan svinge ned i parkeringshuset P10.

levere leiebil Gardermoen
Husk å ligge i venstre fil når du kjører inn på flyplassområdet og skal levere leiebilen på Gardermoen. Foto: Google Maps

Etter å ha kjørt inn i parkeringshuset følger du skiltingen til den dedikerte parkeringen til leiebilselskapet som du benytter.

Innkjøring til parkeringshuset P10
Innkjøring til parkeringshuset P10 på Gardermoen. Foto: Google Maps

Bilnøkkelen kan du levere på leiebilkontoret som du passerer via korridoren til terminalbygget, eller du kan legge den i en egen boks på utsiden av kontoret etter stengetid. Du finner enkelt frem til avgangshallen ved å ta ta heisen to etasjer opp.

leiebil oslo flyplass gardermoen

Hvilke leiebilselskaper opererer fra Gardermoen flyplass?

Følgende leiebilselskaper opererer fra Oslo Flyplass Gardermoen:

  • Avis
  • Budget
  • Enterprise
  • Europcar
  • Hertz
  • Sixt
  • Thrifty
  • Alamo

Fordelen med å benytte et leiebilselskap som befinner seg med kontorer på selve flyplassområdet på Gardermoen er den korte gangavstand fra terminalen til leiebilområdet. Slik kommer du raskt og effektivt i gang med neste ledd på reisen din. Dette gjelder også når du skal levere leiebilen. Det er en kjapp sak å parkere leiebilen i parkeringshuset P10, og det tar ikke mer enn noen få minutter å ta heisen opp i avgangshallen.

Hvordan spare penger på leiebil på Gardermoen?

En måte å spare penger på er å benytte bilutleiefirmaer utenfor selve flyplassen på Gardermoen. Dette kan være en smart måte å finne frem til et gunstigere tilbud på bilutleie, men ulempen er selvfølgelig avstanden til flyplassen. Du må derfor ta ekstra reisetid med i beregningen, og eventuelle ekstrakostnader for å komme seg til/fra flyplassen.

Leiebilselskaper i nærheten av Oslo Lufthavn Gardermoen, som ikke har kontorer på selve flyplassområdet:  

  • Rent a Wreck: Botshaugtangen 44B, 2080 Eidsvoll
  • Oslo Bilutleie (tidligere Sunndal Bilutleie): Hotellvegen 1, 2060 Jessheim

Både Rent a Wreck og Oslo Bilutleie kan sende en medarbeider for å møte deg på Gardermoen, slik at du kan hete/levere bilen uten å forlate flyplassen. Rent a Wreck tar 800 kroner ekstra for dette, og Oslo Bilutleie tar 1 000 kroner per leieforhold. Disse prisene inkluderer både henting og levering på flyplassen.

Triks for billig leiebil fra Oslo Lufthavn Gardermoen

Det samme firmaet vil ofte operere med ulike priser på de ulike leiebilkontorene. Dermed kan du spare penger på å leie bil fra f.eks. Hertz sitt kontor på Jessheim som ligger under 10 km unna Gardermoen i stedet for å leie fra Hertz på selve flyplassen. Jessheim ligger kun en rask og billig busstur unna flyplassen, så dette kan være et gunstig alternativ å sjekke.

Her er et eksempel:

Leiebil fra Hertz på Oslo Flyplass Gardermoen: 6 521 kroner for 7 dager.

leiebil oslo lufthavn gardermoen

Leiebil fra Hertz på Jessheim: 3 780 kroner for leiebil i Grupp B i 7 dager. Nøyaktig samme vilkår i forhold til leie fra flyplassen.

leiebil hertz jessheim

Penger spart på å leie fra Jessheim i stedet for på flyplassen: 2 741 kroner!

På enkelt vis oppnår du hele 58% rabatt ved å leie den nøyaktig samme biltypen på de samme vilkårene fra Jessheim som ligger et steinkast fra flyplassen. Det tar en halvtimes tid komme seg til Jessheim med vanlig rutebuss, og en enveis bussbillett koster rundt 40 kroner. Under 100 kroner i ekstra reisekostnad tur/retur og tusenvis av kroner spart i leiebilpris!

Når dette er sagt, er de lange åpningstidene en fordel med å leie bil fra selve flyplassen. For å benytte eksempelet over, holder Hertz på Gardermoen åpent til 23:30 på hverdager, mens Hertz på Jessheim stenger klokken 16:00 på ettermiddagen.

Dersom du oppgir flightnummeret ditt, kan du forvente at leiebilkontoret på Gardermoen holder åpent dersom flyet ditt skulle være forsinket. Dersom du har leid bil fra et kontor utenfor flyplassområdet er du dermed litt mer utsatt i forhold til flyforsinkelser dersom du skulle være uheldig å ankomme etter at leiebilfirmaet er stengt.

På en annen side, dersom du lander på formiddagen og har god tid, kan det være mye penger å spare på å benytte et leiebilkontor som ligger utenfor flyplassområdet på Gardermoen. Les flere tips om hvordan spare penger på leiebil.

Leie elbil fra Oslo Flyplass Gardermoen

Norge ligger langt fremme i forhold til bruk av elbiler og goder for dem som ønsker å benytte seg av dette miljøvennlige alternativet. Leiebilselskapene har naturlig nok tatt del i den grønne bølgen, og på Gardermoen kan du finne et godt utvalg av ulike typer elbil produsenter som Tesla, Polestar og Volkswagen. Velger du å leie en elbil, kan du også komme økonomisk billigere ut av det enn med en vanlig leiebil. I tillegg til å slippe utlegg for bensin, har elbil-sjåfører også fordelen av å kjøre gratis på ferger, gjennom bompenge-ringen og parkere gratis. Du slipper også å bekymre deg over mangel på ladestasjoner, da Norge tilbyr mange av disse.

Enten du foretrekker å leie hybridbil eller elbil, har leiebilselskapene på Gardermoen flere modeller og størrelser å velge mellom. Elbiler egner seg spesielt godt som en bybil grunnet sine miljømessige fordeler og med tanke på bilens ladebehov. På lik linje med vanlige biler, er det mulig å oppgradere elbiler med aktuelle ekstratjenester som GPS, barnesete eller ekstra sjåfør.

Hvilke selskaper tilbyr leie av elbil?

Alle de største leiebilselskapene på Gardermoen tilbyr elbil for kort- eller langtidsleie. Det pleide å være mye dyrere å leie elbil, men prisen har gått veldig mye ned og nærmer seg prisene for bensin- og dieselbiler. For en liten elbil i økonomiklassen kan du regne med å betale i underkant av 3 000 kroner per uke, rundt 400 kroner dagen. For Tesla, kan du regne med å betale rundt 5 000 kroner. Avis, Hertz, Sixt, Europcar og Budget har alle et relativt stort utvalg av elbiler (se avsnitt under). Er du fleksibel og leier elbil fra byer rundt Gardermoen som Jessheim, Lillestrøm og Oslo vil du kunne få rimeligere priser enn å leie fra selve flyplassen.

Hva slags elbiler kan leies på Gardermoen?

Husk at man vanligvis ikke kan velge bilmerke eller -modell når man leier bil. Du har rett på å få bil i samme bilklassen som du har bestilt, og deretter kommer det an på hva slags biler som er tilgjengelige når du henter den. Av og til vil medarbeideren på leiebilkontoret gi deg et par biler å velge mellom, men du har egentlig ingen garanti for hva slags bil du får.

Eksempler på elbiler som kan leies fra Gardermoen:

Seat Mii Electric

seat elbil leiebil gardermoen

Volkswagen ID.3 Electric

volkswagen eilbil leiebil gardermoen

Skoda Enyaq Electric

skoda elbil bilutleie gardermoen

Polestar 2 Electric

elbil leiebil polestar

Audi e-tron Electric

elbil leiebil gardermoen

Tesla Model Y

tesla leiebil gardermoen

Gratis leiebil fra Gardermoen

Visste du at du kan få gratis leiebil på Gardermoen ved å hjelpe et bilutleiefirma med å returnere en bil? Det finnes flere verktøy som lar deg finne biler som trenger å bli kjørt tilbake til et annet sted, og du kan bestille dem gratis eller til en veldig lav pris. Noen av disse verktøyene er Hertz Freerider, Leiebilretur.no og Hjemferd.no.

Du må naturligvis ha litt flaks for at det skal klaffe med datoer og destinasjoner, siden utvalget av biler er veldig begrenset. Som regel er det bare få biler tilgjengelig, og det dreiser seg ofte om de mest populære strekningene mellom Oslo og Bergen og Oslo og Trondheim.

Hva må man være oppmerksom på?

Det er enkelte ting du bør være oppmerksom på når du bestiller en gratis returnbil fra Gardermoen. For det første må du overholde fristen for levering av bilen. For det andre må du sjekke hva som er inkludert i prisen, som drivstoff, forsikring og veihjelp. Noen ganger må du betale for drivstoff selv, mens andre ganger får du et visst beløp dekket av utleiefirmaet. For det tredje må du sjekke om det er noen begrensninger på kjørelengde eller antall passasjerer. Noen ganger kan du bare kjøre et bestemt antall kilometer eller ha et bestemt antall personer i bilen.

Dersom du er fleksibel i forhold til datoer for henting og levering er det definitivt verdt et forsøk ved å sjekke om en gratis returbil er tilgjengelig for din destinasjon.

Hva koster leiebil fra Oslo Flyplass Gardermoen?

Du må regne med å betale fra 200 kroner dagen for en liten bil. En mellomstor type bil koster fra 300 kroner dagen. Under ferieteiden kan prisene bli langt høyere enn dette.

Er det langt å gå til leiebilområdet på Gardermoen?

Leiebilkontorene ligger kun få minutter unna terminalen. Ta bare heisen ned til underetasjen og følg merkingen.

Er det dyrt å leie bil fra Gardermoen?

Det er ofte dyrere med leiebil fra en flyplass, så det kan lønne seg å sjekke priser i byer og tettsteder rundt Gardermoen, som f.eks. Jessheim, Lillestrøm og Eidsvoll.

Kan man leie elbil fra Gardermoen?

Ja, alle de store leiebilselskapene som Avis, Sixt, Hertz og Europcar tilbyr leie av elbil fra Gardermoen.

Hvordan fungerer månedsleie av elbil fra Oslo Flyplass Gardermoen?

En rekke leiebilselskaper tilbyr langtidsleie av leiebil. Fordelen med månedsleie er at du får en lav døgnpris i forhold til å leie i korte perioder. Ellers fungerer lantidsleie på samme måte som ved vanlig bilutleie.

Kan man leie Tesla fra Oslo Flyplass Gardermoen

Ja, flere bilutleieselskaper på Oslo Flyplass Gardermoen har Tesla elbiler. Husk at du vanligvis velger bilklasse og ikke bilmodell ved leie av bil. Dersom du ønsker et bestemt bilmerke eller -modell bør du ringe på forhånd for å undersøke hvilke biler som er tilgjengelige.