Hopp til innholdet

Leiebil Gardermoen: Slik henter og leverer du bilen

  leiebil gardermoen flyplass

  Dersom du planlegger å benytte deg av leiebil på Gardermoen kan du velge mellom en rekke internasjonale bilutleieselskaper, samt noen norske. I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvordan du bør gå frem for å sikre deg billigst mulig priser på leiebilen og gode råd og tips for henting og levering av leiebil på Gardermoen.

  Leiebil Gardermoen – hvordan finne frem?

  Dersom du ankommer med fly til Oslo Flyplass Gardermoen (OSL) er det enkelt og greit å finne frem til leiebilkontorene. Når du kommer ut i ankomsthallen går du til høyre og følger skiltene mot bilutleie. Selve leiebilområdet befinner seg i underetasjen, altså en etasje under selve ankomsthallen. Du kan enten ta heis eller rulletrapp, og du kan benytte deg av bagasjetrallen hele veien frem til leiebilkontoret og videre frem til leiebilen. Når du kommer ned rulletrappen/heisen fortsetter du videre rett frem til du kommer frem til leiebilkontorene hvor alle bilutleieselskapene ligger samlet på rekke og rad.

  gardermoen flyplass
  Du finner enkelt frem til leiebil på Gardermoen

  Hente leiebil Gardermoen

  Det kan ofte være litt kø i høysesongen, så for å spare tid anbefaler vi deg å fylle ut så mye informasjon som mulig slik at du ikke trenger å bruke tid på å oppgi ekstra informasjon når du kommer frem til skranken. Når kundemedarbeideren har funnet frem til bestillingen og tilbyr deg en bil kan det være verdt å dobbeltsjekke at du faktisk får den leiebilklassen som du har krav på. Leiebilklassen er alltid oppgitt på bekreftelsen du får fra leiebilselskapet.

  oslo flyplass gardermoen

  Da du som regel ikke har noen garanti når det gjelder hvilket bilmerke eller bilmodell du ender opp med, kan det være en fordel å oppgi til kundemedarbeideren hva slags type bil du ideelt ønske å leie. En familie på tur vil f.eks. ofte foretrekke en bil med størst mulig bagasjeplass, mens et par eller enslige kanskje foretrekker en mer energieffektiv bil.

  Lønner det seg å oppgradere?

  Du vil som regel få tilbud om å oppgradere bilen til en større eller bedre type, som kan være verdt å vurdere. Når du får oppgitt tillegget i prisen for å oppgradere, spør også om totalprisen slik at du har full oversikt over kostnadene. Noen ganger kan det faktisk lønne seg å benytte seg av oppgraderingstilbudet du får i skranken på flyplassen i forhold til å bestille en bedre bil på nettet på forhånd.

  oslo flyplass avgangshallen

  Hva med ekstra egenandelsforsikring?

  Du vil også få det obligatoriske spørsmålet om ekstra forsikring (dersom du ikke allerede har tegnet dette på forhånd). Dette er et triks som alle leiebilselskapene benytter seg av, og kan fremstå som en litt snikete måte å drive business på, men det er en del av gamet ved å leie bil. Fremgangsmåten til leiebilselskapene er følgende: Tilby en usedvanlig billig leiebilpris på nettet med skyhøy egenandel (ofte oppgitt med veldig liten skrift), og tilby deretter ekstra forsikring for å redusere egenandelen når kunden oppdager hvor høy egenandelen er ved skranken.

  leiebiler oslo gardermoen
  Leiebil Gardermoen

  Først og fremst bør du alltid sjekke hvor stor egenandelen din er ved bestilling. Dersom du føler behov for å redusere egenandelen kan du enten tegne en egen uavhengig egenandelforsikring eller eventuelt sjekke om du har eksisterende ordninger via kredittkort eller reiseforsikringer som dekker deg. På denne måten stiller du vel forberedt og slipper å ta stilling til et bardust spørsmål om en fordyrende forsikring på flyplassen.

  Få med deg loyaltietspoengene

  Når du står ved skranken lønner det seg også å sjekke om du har husket å registrere lojalitetsprogrammet ditt slik at du kan være sikker på å sikre deg poengene du har krav på fra SAS Eurobonus e.l. Dersom du har bestilt bilsete for barn bør du huske å nevne dette, og dessuten forsikre deg om at du får et sete som er tilpasset barnets alder. Dersom du har glemt å bestille barnesete kan du som oftest legge til dette på flyplassen, men du har ingen garanti for at de har barnesete tilgjengelig så det beste er å bestille dette på forhånd.

  Varierende kvalitet på barnesetene

  Vår erfaring er at bilsetene som tilbys fra leiebilselskaper er av veldig varierende kvalitet, og kan dessuten ofte ta lang å skjønne hvordan man skal plassere en helt ny bilsetemodell som man ikke har noen erfaring med. Ikke et ideelt scenario når man kommer sliten frem til leiebilen etter en lang dag på reise med grinete unger. Vår beste anbefaling er å ta med bilsete hjemmefra. Ikke bare sparer du penger fordi det er gratis å ha med bilsete på flyet, men du vil også føle deg trygg på at bilsetet faktisk er sikkert og er festet på korrekt måte.

  leiebilkontrakt

  Når tiden har kommet for å underskrive leiebilkontrakten vil du som regel bli presentert med et nettbrett hvor du får en oversikt over avtalen og eventuelle skader på bilen før du signerer digitalt på skjermen. Du får ikke muligheten til å inspisere selve bilen før du underskriver kontrakten, så vær nøye med å sjekke bilen for skader slik at du eventuelt kan gå tilbake til leiebilkontoret dersom du oppdager skader som ikke er oppgitt.

  Levere leiebil Gardermoen

  Leiebilene finner du i parkeringshuset P10 hvor leiebilselskapene har egne områder. Du får naturligvis oppgitt på hvilken rad du finner leiebilen, og deretter er det bare å laste opp bagasjen, gjøre seg kjent med bilen og kjøre av sted. Du trenger ikke å kjøre gjennom noen bom for å komme ut av parkeringshuset da bilen blir automatisk registrert ved utkjørsel før du kjører ut på E16 som leder deg mot E6 hvor du kan fortsette nordover eller sørover mot Oslo.

  leiebil norge

  Når tiden har kommet for å levere leiebilen på Gardermoen følger du bare skiltingen når du nærmer deg flyplassområdet. Pass på å ligge i venstre fil, slik at du enkelt kan svinge ned i parkeringshuset P10. Etter å ha kjørt inn i parkeringshuset følger du skiltingen til den dedikerte parkeringen til leiebilselskapet som du benytter. Bilnøkkelen kan du levere på leiebilkontoret som du passerer på veien mot terminalbygget eller du kan legge den i en egen boks på utsiden av kontoret etter stengetid.  

  Hvilke leiebilselskaper finnes på Gardermoen flyplass?

  Følgende leiebilselskaper opererer fra Oslo Flyplass Gardermoen:

  • Avis
  • Budget
  • Enterprise
  • Europcar
  • Hertz
  • Sixt

  Fordelen med å benytte et leiebilselskap som befinner seg med kontorer på selve flyplassområdet er at det er kort gangavstand fra terminalen til leiebilområdet slik at du kan komme raskt og effektivt i gang med neste ledd i reisen din. Dette gjelder også når du skal levere leiebilen. Det er en kjapp sak å parkere leiebilen i parkeringshuset P10, og det tar ikke mer enn noen få minutter å ta heisen opp i avgangshallen.

  Hvilke andre leiebilselskaper bør du vurdere?

  Du kan naturligvis benytte leiebilselskaper som holder til utenfor flyplassområdet, noe som kan være verdt å ta med i vurdering når du ser etter en billig leiebil. Enkelte selskaper som Rent a Wreck og Sunndal Bilutleie sender en medarbeider for å møte deg på flyplassen og lar deg også levere bilen på flyplassen. Husk å sjekke om det kommer ekstrakostnader i tillegg til leieprisen for denne servicen.

  Leiebilselskaper verdt å vurdere som ikke har kontorer på Gardermoen:  

  • Rent a Wreck
  • Sunndal Bilutleie
  • Thrifty
  • Alamo

  Les våre tips om hvordan spare penger på leiebil.