Hopp til innholdet

Gratis leiebil retur – Slik får du kostandsfri enveisleie

gratis leiebil retur norge

En smart måte å få gratis leiebil er å hjelpe et bilutleiefirma med å levere tilbake en bil. I denne artikkelen gir vi deg gode råd og tips for hvordan du kan benytte deg av muligheten for kostnadsfri enveisleie.

Hvordan fungerer gratis leiebil retur?

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk mulig å leie en bil uten å betale noe for det. Ved å hjelpe et bilutleiefirma med å returnere en bil som har blitt leid ut på et annet sted kan du oppnå tilnærmet kostnadsfri enveisleie. På denne måten slipper bilutleiefirmaet å betale for tilbaketransport av leiebilen.

Det finnes flere nettsider som formidler kontakt mellom bilutleiefirmaer og sjåfører som er interessert i å kjøre en gratis leiebil. Nettsteder som har spesialisert seg på dette inkluderer:

  • Hertz Freerider
  • Leiebilretur.no
  • Hjemferd.no.

Disse sidene viser hvilke biler som er tilgjengelige, hvor de skal hentes og leveres, og hvor lang tid du har på deg til å gjøre det.

Når du finner en bil som passer for deg, må du registrere deg som medlem på nettsiden og bestille turen. Du vil da få en bekreftelse på e-post med informasjon om bilen, leiekontoret og vilkårene. Du må også ha et gyldig førerkort og kredittkort for å kunne hente bilen.

Hvilke ruter er mest populære?

Det er stor variasjon i tilbudet av gratis leiebiler, avhengig av sesong, etterspørsel og tilgjengelighet. Noen ganger kan du være heldig og finne en bil som passer perfekt med reiseplanene dine, mens andre ganger må du være litt mer fleksibel og tilpasse deg det som finnes.

Generelt kan man si at det er mer sannsynlig å finne gratis leiebiler mellom de største byene i Norge, som mellom Bergen og Oslo, og Trondheim og Oslo. Dette er også noen av de mest populære rutene for gratis leiebil, da de byr på flotte naturopplevelser langs veien.

For eksempel kan du kjøre langs Norges Nasjonale Turistveger, som er 18 utvalgte veistrekninger som går gjennom noen av de vakreste landskapene i landet. Her finner du spektakulære utsiktspunkter, kunstinstallasjoner og arkitektoniske perler som gjør turen enda mer minneverdig.

gratis leiebil retur
Eksempler på gratis leiebil ruter som Bergen-Oslo og Bergen-Trondheim (skjermbilde fra hjemferd.no).

Viktig å huske på

Det er noen ting du må være oppmerksom på når du bestiller en gratis leiebil. For det første må du følge den direkte ruten mellom leiekontorene, og ikke ta noen omveier eller stopp underveis. For det andre må du overholde tidsfristen som er satt for turen, ellers kan du bli ilagt gebyrer eller miste depositumet ditt. For det tredje må du sjekke hva som er inkludert i leieavtalen, som for eksempel bompenger, forsikring og drivstoff. Noen ganger må du betale for disse tingene selv, mens andre ganger kan de være dekket av bilutleiefirmaet.

Hva er fordelene?

Åpenbart sparer du penger på transport, noe som kan være spesielt gunstig hvis du skal reise langt eller flybillettene er dyre. For det andre får du muligheten til å oppleve nye steder og veier, noe som kan være spennende og morsomt. For det tredje bidrar du til å redusere utslippene av klimagasser ved å flytte en bil som kanskje ellers ville blitt fraktet på en lastebil eller et tog.

Hva er ulempene?

Det høres kanskje fristende ut å kjøre en bil gratis, men det er ikke bare fordeler med å bruke en gratis leiebil. Det er også noen ulemper som du bør være klar over før du bestemmer deg for å melde deg som sjåfør.

En lite fleksibel løsning

Når du bestiller en gratis leiebil, må du forplikte deg til å følge en bestemt rute mellom to leiekontorer, og ikke avvike fra den. Det betyr at du ikke kan ta noen omveier eller stopp underveis, selv om du ser noe interessant eller vil utforske et sted nærmere. Du må også overholde en tidsfrist som er satt for turen, og som kan være ganske stram. Hvis du kommer for sent, kan du risikere å måtte betale gebyrer eller miste depositumet ditt.

Få valgmuligheter

Når du leter etter en gratis leiebil, må du ta det som finnes, og det er ikke sikkert at det passer med reiseplanene dine. Du kan ikke velge hvilken type bil du vil ha, hvor du vil hente den eller hvor du vil levere den. Du må også være rask til å bestille, da det kan være stor konkurranse om de mest populære bilene og rutene. Det kan også hende at det ikke finnes noen gratis leiebiler i det hele tatt når du trenger det.

Ikke helt gratis

Selv om du ikke betaler noe for selve bilen, må du likevel regne med noen ekstra kostnader når du bruker en gratis leiebil. For eksempel må du sjekke hva som er inkludert i leieavtalen, som for eksempel bompenger, forsikring og drivstoff. Noen ganger må du betale for disse tingene selv, mens andre ganger kan de være dekket av bilutleiefirmaet. Du må også ha et gyldig førerkort og kredittkort for å kunne hente bilen.

Er gratis leiebil retur noe for deg?

Det kommer helt an på hva du er ute etter. Hvis du er fleksibel i forhold til hente- og leveringstider kan en gratis leiebil være et fantastisk gunstig alternativ. Hvis du vil ha mer frihet og valgmuligheter, kan det være bedre å leie en bil på vanlig måte eller bruke andre transportmidler.