Hopp til innholdet

Gratis leiebil retur – Slik får du kostnandsfri enveisleie

gratis leiebil retur norge

En smart måte å få gratis leiebil er å hjelpe et bilutleiefirma med å levere tilbake en bil. I denne artikkelen gir vi deg gode råd og tips for hvordan du kan benytte deg av muligheten for kostnadsfri enveisleie.

Hvordan fungerer gratis leiebil retur?

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk mulig å leie en bil uten å betale noe for det. Ved å hjelpe et bilutleiefirma med å returnere en bil som har blitt leid ut på et annet sted kan du oppnå tilnærmet kostnadsfri enveisleie. På denne måten slipper bilutleiefirmaet å betale for tilbaketransport av leiebilen.

Når du leier en bil, kan det være lurt å sjekke om utleiefirmaet tilbyr gratis retur av leiebil. Det betyr at du kan levere bilen tilbake til et annet sted enn der du hentet den, uten å betale ekstra for det. Dette kan gi deg mange fordeler, som for eksempel:

  • Du kan spare penger på transport. Hvis du for eksempel skal reise fra Oslo til Stavanger med fly, kan du leie en bil i Oslo og kjøre den til Stavanger, i stedet for å betale for en dyr flybillett. Da slipper du også å betale for buss, tog eller taxi til og fra flyplassen.
  • Du kan oppleve mer av landet. Ved å kjøre en leiebil, kan du stoppe underveis og se på severdigheter, natur eller kultur som du ellers ville gått glipp av. Du kan også velge den ruten som passer deg best, enten det er den raskeste, den vakreste eller den mest spennende.
  • Du kan være mer fleksibel i planleggingen. Hvis du ikke er bundet av en fast returbillett, kan du endre reiseplanene dine underveis hvis du får lyst til det. Kanskje du vil bli lenger på et sted, eller besøke et annet sted som du ikke hadde tenkt på først. Med gratis retur av leiebil, har du muligheten til å gjøre det.

Det finnes flere utleiefirmaer som tilbyr gratis retur av leiebil i Norge, men de er ikke alltid like lett å finne. Noen ganger må du kontakte utleiefirmaet direkte og spørre om de har noen ledige biler som trenger å kjøres tilbake til et annet sted.

Andre ganger kan du bruke nettsider som Hertzfreerider.no, Leiebilretur.no eller Hjemferd.no , som formidler slike biler mellom utleiefirmaer og kunder. Disse nettsidene viser deg hvilke biler som er tilgjengelige, hvor de skal hentes og leveres, og hvor mye det koster (noen ganger er det helt gratis, andre ganger må du betale en liten sum).

Gratis retur av leiebil er altså en smart måte å reise på hvis du vil spare penger, se mer og være mer fleksibel. Det er imidlertid noen ting du bør være oppmerksom på før du bestiller en slik bil:

  • Du må være rask. Det er ofte stor etterspørsel etter slike biler, så de blir fort borte. Hvis du ser en bil som passer for deg, bør du reservere den med en gang.
  • Du må være fleksibel. Du kan ikke alltid velge akkurat den bilen, datoen eller stedet som du vil ha. Du må tilpasse deg etter hva som er tilgjengelig.
  • Du må betale drivstoff og bompenger selv. Selv om selve leiebilen er gratis eller billig, må du regne med å betale for bensin eller diesel og eventuelle bompenger underveis.
  • Du må overholde tidsfristen. Hvis du har avtalt å levere bilen innen et bestemt tidspunkt, må du sørge for å gjøre det. Hvis ikke, kan du risikere å måtte betale ekstra gebyrer eller bøter.

Hvis du synes at gratis retur av leiebil høres ut som noe for deg, anbefaler vi deg å sjekke ut nettsidene nevnt ovenfor, eller kontakte ditt lokale utleiefirma og spørre om de har noen slike tilbud. Det kan være en fin måte å oppleve Norge på fire hjul!

Hvilke ruter er mest populære?

Det er stor variasjon i tilbudet av gratis leiebiler, avhengig av sesong, etterspørsel og tilgjengelighet. Noen ganger kan du være heldig og finne en bil som passer perfekt med reiseplanene dine, mens andre ganger må du være litt mer fleksibel og tilpasse deg det som finnes.

Generelt kan man si at det er mer sannsynlig å finne gratis leiebiler mellom de største byene i Norge, som mellom Bergen og Oslo, og Trondheim og Oslo. Dette er også noen av de mest populære rutene for gratis leiebil, da de byr på flotte naturopplevelser langs veien.

For eksempel kan du kjøre langs Norges Nasjonale Turistveger, som er 18 utvalgte veistrekninger som går gjennom noen av de vakreste landskapene i landet. Her finner du spektakulære utsiktspunkter, kunstinstallasjoner og arkitektoniske perler som gjør turen enda mer minneverdig.

gratis leiebil retur
Eksempler på gratis leiebil ruter som Bergen-Oslo og Bergen-Trondheim (skjermbilde fra hjemferd.no).

Viktig å huske på

Det er noen ting du må være oppmerksom på når du bestiller en gratis leiebil. For det første må du følge den direkte ruten mellom leiekontorene, og ikke ta noen omveier eller stopp underveis. For det andre må du overholde tidsfristen som er satt for turen, ellers kan du bli ilagt gebyrer eller miste depositumet ditt. For det tredje må du sjekke hva som er inkludert i leieavtalen, som for eksempel bompenger, forsikring og drivstoff. Noen ganger må du betale for disse tingene selv, mens andre ganger kan de være dekket av bilutleiefirmaet.

Hva er fordelene?

Åpenbart sparer du penger på transport, noe som kan være spesielt gunstig hvis du skal reise langt eller flybillettene er dyre. For det andre får du muligheten til å oppleve nye steder og veier, noe som kan være spennende og morsomt. For det tredje bidrar du til å redusere utslippene av klimagasser ved å flytte en bil som kanskje ellers ville blitt fraktet på en lastebil eller et tog.

Hva er ulempene?

Det høres kanskje fristende ut å kjøre en bil gratis, men det er ikke bare fordeler med å bruke en gratis leiebil. Det er også noen ulemper som du bør være klar over før du bestemmer deg for å melde deg som sjåfør.

En lite fleksibel løsning

Når du bestiller en gratis leiebil, må du forplikte deg til å følge en bestemt rute mellom to leiekontorer, og ikke avvike fra den. Det betyr at du ikke kan ta noen omveier eller stopp underveis, selv om du ser noe interessant eller vil utforske et sted nærmere. Du må også overholde en tidsfrist som er satt for turen, og som kan være ganske stram. Hvis du kommer for sent, kan du risikere å måtte betale gebyrer eller miste depositumet ditt.

Få valgmuligheter

Når du leter etter en gratis leiebil, må du ta det som finnes, og det er ikke sikkert at det passer med reiseplanene dine. Du kan ikke velge hvilken type bil du vil ha, hvor du vil hente den eller hvor du vil levere den. Du må også være rask til å bestille, da det kan være stor konkurranse om de mest populære bilene og rutene. Det kan også hende at det ikke finnes noen gratis leiebiler i det hele tatt når du trenger det.

Ikke helt gratis

Selv om du ikke betaler noe for selve bilen, må du likevel regne med noen ekstra kostnader når du bruker en gratis leiebil. For eksempel må du sjekke hva som er inkludert i leieavtalen, som for eksempel bompenger, forsikring og drivstoff. Noen ganger må du betale for disse tingene selv, mens andre ganger kan de være dekket av bilutleiefirmaet. Du må også ha et gyldig førerkort og kredittkort for å kunne hente bilen.

Er gratis leiebil retur noe for deg?

Det kommer helt an på hva du er ute etter. Hvis du er fleksibel i forhold til hente- og leveringstider kan en gratis leiebil være et fantastisk gunstig alternativ. Hvis du vil ha mer frihet og valgmuligheter, kan det være bedre å leie en bil på vanlig måte eller bruke andre transportmidler.