Hopp til innholdet

Bildeling eller leiebil fra Trondheim flyplass? Full oversikt (2024)

leiebil trondheim

Benytter du deg av leiebil fra Trondheim flyplass, får du friheten og fleksibilitet til å oppdage herlige Trøndelag i ditt eget tempo. I denne artikkelen ser vi på beste alternativene for billig leiebil fra både Trondheim sentrum og flyplassen inkludert bildeling og leie elbil.

1. Leiebil fra Trondheim flyplass

Flyplassen i Trondheim, også kjent som «Trondheim Lufthavn Værnes», ligger omtrent 30 kilometer øst for byen. Fordelen med leie bil direkte fra flyplassen er åpenbar; du kan gå rett fra flyet og hente bilen etter landing. Har du mye bagasje og trenger bil i flere dager, er leiebil fra flyplassen som regel det beste.

Samtidig bør du være oppmerksom på at leiebil på Trondheim flyplass kan være dyrere enn i sentrum. Flere av leiebilselskapene har stasjoner i sentrum, så her lønner det seg å sjekke både fra flyplassen og sentrum.

Det er flere bilutleiefirmaer på Trondheim flyplass:

 • Avis: Et av verdens største bilutleiefirmaer, med et bredt utvalg av biler i ulike størrelser og kategorier. Du kan velge mellom småbiler, stasjonsvogner, SUV-er, varebiler og luksusbiler. Avis har også spesialtilbud for langtidsleie og lojalitetsprogram.
 • Budget: Et rimelig alternativ for deg som vil spare penger på bilutleie. Budget har biler som passer for de fleste behov, fra kompakte og økonomiske biler til romslige familiebiler og varebiler. Budget har også et lojalitetsprogram som gir deg rabatter og fordeler.
 • Enterprise: Et bilutleiefirma som fokuserer på kundeservice og kvalitet. Enterprise har et variert utvalg av biler, fra små og miljøvennlige biler til store og komfortable biler. Enterprise har også et lojalitetsprogram som gir deg poeng og gratis leiedager.
 • Europcar: Et internasjonalt bilutleiefirma med et stort nettverk av stasjoner over hele verden. Europcar har biler for enhver smak og anledning, fra minier og elbiler til premium- og luksusbiler. Europcar har også et lojalitetsprogram som gir deg fordeler og oppgraderinger.
 • Hertz: Et av de eldste og mest anerkjente bilutleiefirmaene i verden, med et omfattende utvalg av biler i alle klasser. Hertz har også spesialbiler som sportsbiler, cabrioleter, hybridbiler og elbiler. Hertz har også et lojalitetsprogram som gir deg rabatter og bonuser .
 • Sixt: Et moderne og innovativt bilutleiefirma med et stort utvalg av nye og velholdte biler. Sixt har biler for alle behov og budsjetter, fra smarte og praktiske biler til elegante og luksuriøse biler. Sixt har også et lojalitetsprogram som gir deg fordeler og privilegier.

Hvordan hente og levere leiebil på flyplassen

Alle leiebilselskapene har kontorer i en egen bygning ved siden av parkeringshuset, på høyre side når du går ut av terminalbygningen. Du kan bestille bilen din på forhånd via internett eller telefon, eller du kan sjekke tilgjengeligheten og prisene når du ankommer flyplassen.

kart over trondheim flyplass
Kart over hvor du finner leiebil på Trondheim flyplass (rød sirkel). Ved levering av leiebil følger den grønne ruten markert på kartet (3).
levere leiebil trondheim flyplass
For å levere leiebilen på Trondheim flyplass tar du til venstre i rundkjøringen før du kjører inn på selve terminalområdet. Følg deretter bare skiltene for «Leiebil» for å finne frem til det rette parkeringshuset. Foto: Google Maps

Hva om flyet mitt er forsinket?

Hvis flyet ditt er forsinket og du ikke rekker å hente bilen din innen den avtalte tiden, bør du kontakte det aktuelle bilutleiefirmaet så snart som mulig for å informere dem om situasjonen. De fleste selskapene vil holde av bilen din i opptil en time etter den opprinnelige hentetiden, men dette kan variere avhengig av tilgjengelighet og sesong. Hvis du ikke kontakter selskapet i tide, kan de kansellere reservasjonen din eller ta et gebyr for sen henting.

2. Leiebil i Trondheim sentrum

Flere av de største leiebilselskapene har kontorer i Trondheim sentrum og tilbyr både leie av elbil og bensin- og dieselbiler. Fordelen med å leie i sentrum er at du er nærmere de største severdighetene, og dersom du ankommer eller skal reise videre med tog eller båt (f.eks. Hurtigruta) er det upraktisk å reise ut til flyplassen for å levere leiebilen.

Leiebilselskaper i Trondheim sentrum inkluderer:

 • Avis
 • Sixt
 • Budget
 • Always rental cars
 • Bilcentrum bilutleie

Elbiler har flere fordeler, inkludert lavere drivstoffkostnader, reduserte utslipp og en høy komfortnivå. Dersom du skal kjøre mest i bymessige strøk vil vi derfor sterkt anbefale å leie elbil.

Når du vurderer å leie elbil fra Trondheim, er det noen ting du bør være oppmerksom på:

 • Sjekk tilgjengeligheten og prisene for elbiler hos de ulike bilutleiefirmaene før du foretar en bestilling.
 • Les nøye gjennom vilkårene og betingelsene for å leie en elbil, spesielt når det gjelder forsikring, depositum og lading.
 • Finn ut hvor du kan lade elbilen underveis, og bruk en app eller nettsted som gir informasjon om ladestasjoner i nærheten.
 • Følg instruksjonene for bruk av elbilen, spesielt når det gjelder batterinivå, rekkevidde og regenerativ bremsing.

3. Enveisleie fra Trondheim til Oslo (som alternativ til fly eller tog)

Har du mye bagasje eller er dere en gruppe eller familie som reiser sammen kan det lønne seg med enveisleie av leiebil fra Trondheim til Oslo sammenliknet med å ta flyet eller toget.

Trondheim flyplass har begrenset med direkteruter til utlandet, noe som gjør at trøndere ofte må bytte fly i Oslo. Dette kan fort bli veldig dyrt for en familie på fire, og det kan derfor lønne seg med enveis leiebil til Gardermoen før man setter seg på flyet til utlandet.

Husk at du må regne med et saftig enveisgebyr på minst 2 500 kroner, som kommer i tillegg til selve leieprisen. Prisen for enveisleie kommer an på strekningen du skal leie. Enveisleie fra Trondheim til Bergen vil f.eks. være dyrere enn enveisleie til Oslo. Dette kommer av at leiebilselskapet vil ha utgifter og miste leieinntekter fra bilen når den returneres til utgangspunktet.

Gebyret varirer mye fra firma til firma, så her gjelder det å sjekke flere alternativer. Da vi sjekket prisene var Avis dyrest med et gebyr på hele 7 312 kroner for å hente bilen i Trondheim og levere den i Oslo. Hertz var billigst med 2 500 kroner.

4. Gratis returbil

Dersom du er fleksibel med hensyn til reisedato, kan du prøve å sikre deg en gratis returbil fra Trondheim ved å hjelpe et leiebilselskap med å returnere en bil. Siden mange velger enveisleie hender det ofte at leiebilselskapene trenger å returnere biler.

På denne måten kan du sikre deg gratis leiebil, dersom du er så heldig at det klaffer med avreisedato og destinasjon. Oslo er den mest vanlige destinasjonen for gratis leiebil fra Trondheim, men du kan også finne andre muligheter som Bergen og Ålesund.

Da vi sjekket tjenesten «Hjemferd.no» var tre gratis leiebiler tilgjengelig fra Trondheim:

 • Trondheim-Oslo
 • Trondheim-Haugestund/Bergen/Stavanger
 • Trondheim-Bergen
gratis leiebil trondheim

Husk at det drivstoff ikke alltid er inkludert, så turen blir ikke nødvendigvis helt gratis.

5. Bildeling som alternativ til leiebil

Bildeling kan være et praktisk alternativ til leiebil, spesielt dersom du er på dagstur til Trondheim og trenger bil bare noen timer før du tar flyet tilbake. Det finnes flere bildelingsfirmaer som opererer i og rundt Trondheim, inkludert flyplassområdet. Disse firmaene tilbyr bildeling i Trondheim:

 • Trondheim Bilkollektiv
 • Zipcar
 • Hyre
 • Hertz Bilpool
 • Otto
 • Move About
 • Tapcar

Bildelingsselskapene lar deg leie en bil for kortere eller lengre perioder, avhengig av behovet ditt. Du kan finne en bil nær deg via en app eller et nettsted, og betaler kun for den tiden du bruker den. Dette kan være et godt alternativ til leiebil hvis du bare trenger bilen for noen timer av gangen.

Dersom du f.eks. er på forrentingsreise og ankommer flyplassen for et møte i Trondheim sentrum, kan det være gunstig å benytte seg bildeling før du returnerer til flyplassen noen timer senere. På denne måten betaler du for bare noen timer, og slipper «maset» med å booke leiebil i forkant av reisen. Samtidig er du mer fleksibel enn ved å benytte kollektiv transport.

bildeling trondheim flyplass
Flere bildelingstjenester har biler tilgjengelige i nærheten av Trondheim flyplass (rundt 10 minutters gåavstand). Skjermbildet ovenfor er fra getaround.com

Opplev Trondheim og omegn med leiebil

Når du har hentet nøklene og bilen din, er du klar til å kjøre mot Trondheim og oppleve alt byen har å by på. Her er noen av de mest interessante tingene du kan se i og rundt Trondheim:

 • Nidarosdomen: Dette er Norges nasjonalhelligdom og et imponerende eksempel på gotisk arkitektur. Kirken ble bygget over graven til kong Olav den hellige, som gjorde kristendommen til statsreligion i Norge. Du kan beundre de vakre glassmaleriene, det rike interiøret og det høye tårnet. Du kan også besøke Erkebispegården, som er et museum om kirkens historie.
 • Bakklandet: Dette er det gamle bydelen i Trondheim, med brosteinsbelagte gater og fargerike trehus. Her kan du finne mange koselige kafeer, restauranter, butikker og gallerier. Du kan også krysse den gamle bybroen, som er et symbol på byen og gir deg en flott utsikt over elven Nidelva.
 • Ringve Museum: Dette er et museum dedikert til musikk og musikkinstrumenter fra hele verden. Du kan se en samling på over 2000 instrumenter, fra antikke harper til moderne synthesizere. Du kan også høre på levende musikkopptredener av guidene, som viser deg hvordan instrumentene fungerer.
 • Kristiansten Festning: Dette er en festning som ble bygget i 1681 for å beskytte byen mot svenske angrep. Festningen ligger på en høyde over byen og gir deg en fin utsikt over omgivelsene. Du kan også lære mer om festningens historie og rolle i det norske forsvaret.
 • Storfossen: Dette er et fossefall som ligger i Homla naturreservat, omtrent 20 kilometer sør for Trondheim. Fossen er 28 meter høy og har et kraftig vanntrykk. Du kan gå en tur gjennom skogen til fossen og nyte naturen og stillheten.

Utflukt til Røros

Hvis du vil oppleve mer av regionen, kan du også ta en utflukt til byen Røros med leiebilen din. Røros er en av de eldste trebyene i Europa og et UNESCO-verdensarvsted. Byen har en rik historie som kobbergruveby, og du kan besøke de gamle gruvene, som Olavsgruva, og lære mer om livet til gruvearbeiderne. Røros har også et sjarmerende sentrum med koselige gater, butikker, kafeer og restauranter. Du kan smake på lokal mat, som røroslefse, rørospølse og rørossmør. Røros er omtrent 150 kilometer sør for Trondheim, og du kan kjøre dit på rundt to timer langs E6-veien.