Hopp til innholdet

Leiebil fra Trondheim til Oslo – Lønner enveisleie seg?

leiebil fra trondheim til oslo

Lurer du på hvordan enveis leiebil fra Trondheim til Oslo fungerer? I denne artikkelen vil vi utforske hvordan du kan finne de beste tilbudene på enveis leiebil og hvordan du kan unngå de høye kostnadene som kan påløpe når du returnerer leiebilen til en annen destinasjon. Når det gjøres riktig, er enveis leiebil en praktisk og fleksibel løsning, men det er viktig å være oppmerksom når du bestiller.

Hvorfor velge enveisleie?

Det kan være mange grunner til at mange velger enveisleie av leiebil fra Trondheim til Oslo som et attraktivt alternativ til flyreiser eller togreiser. For eksempel, når det kommer til flytting, kan det raskt bli kostbart og upraktisk å håndtere store mengder bagasje på fly eller tog. Hvis du plutselig må reise fra Trondheim til Oslo, kan flyprisene ofte være svært høye, og å leie en bil kan gi betydelige besparelser. For turister som ønsker å utforske så mye av Norge som mulig, gir muligheten til å lande på Trondheim flyplass og deretter returnere leiebilen på Gardermoen før de tar neste fly, en flott måte å oppleve Norge.

Hvordan bestille enveisleie fra Trondheim til Oslo?

Det er enkelt å bestille leiebil fra Trondheim til Oslo på nettet. Det finnes mange nettsider som sammenligner priser og tilbud fra ulike bilutleiefirmaer, slik at du kan finne den beste løsningen for deg. Noen av de mest populære nettsidene er Rentalcars.com, Rental24H.com og AutoEurope.no.

Når du bestiller enveisleie av bil fra Trondheim til Oslo, må du velge Trondheim som hentested og Oslo som leveringssted. Du må også oppgi dato og klokkeslett for når du vil hente og levere bilen, samt alderen din og formålet med leien. Du kan også velge hvilken type bil du vil ha, for eksempel mini, økonomi, kompakt, stasjonsvogn, SUV, minivan, 7-seter, 8-seter, varebil, elektrisk osv.

Hva kan du se og gjøre langs veien når du kjører fra Trondheim til Oslo med leiebil?

Det er mange spennende og vakre severdigheter og attraksjoner å oppleve langs veien når du kjører fra Trondheim til Oslo med leiebil. Her er noen forslag til hva du kan se og gjøre, avhengig av hvilken rute du velger:

 • Hvis du tar E6 hele veien, kan du stoppe i Ringsaker og besøke Prøysenhuset, et museum og kultursenter dedikert til forfatteren og visesangeren Alf Prøysen. Du kan også ta en avstikker til Folldal og se de gamle gruvene og det historiske gruvemuseet. Videre kan du kjøre gjennom Rondane nasjonalpark, som er Norges eldste nasjonalpark og har et variert landskap med fjell, daler, elver og skoger. Du kan også besøke Elverum og se Glomdalsmuseet, et friluftsmuseum med over 90 bygninger fra ulike epoker og regioner i Norge.
 • Hvis du tar Rv3 og E16, kan du stoppe i Støren og se Gaula, en av Norges beste lakseelver. Du kan også ta en avstikker til Oppdal og se Trollheimen, et fjellområde med mange turmuligheter, hytter og kulturminner. Videre kan du kjøre gjennom Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, som er hjem til moskus, villrein, fjellrev og kongeørn. Du kan også besøke Lillehammer og se Maihaugen, et friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider i norsk historie.

Uansett hvilken rute du velger, bør du nyte utsikten over det norske landskapet, som byr på mange naturopplevelser og fotomuligheter underveis.

enveisleie leiebil fra trondheim til oslo Røros
Røros er en av mange severdigheter mellom Trondheim og Oslo

Hva koster med leiebil fra Trondheim til Oslo?

Prisen på enveisleie av bil fra Trondheim til Oslo varierer avhengig av flere faktorer, som sesong, etterspørsel, tilgjengelighet, type bil og varighet. I tillegg må du være oppmerksom på at de fleste bilutleiefirmaer tar et ekstra gebyr for enveisleie, som kalles «one-way fee» eller «drop-off fee». Dette gebyret dekker kostnadene ved å frakte bilen tilbake til hentestedet.

Hva bør du sjekke før du leier bil en vei fra Trondheim til Oslo?

Før du leier bil en vei fra Trondheim til Oslo, bør du sjekke følgende ting:

 • Dersom du ønsker å bestille enveisleie er det viktig at dette blir avtalt på forhånd.
 • Les vilkårene og betingelsene nøye. Sjekk hva som er inkludert i prisen, hva slags forsikring du trenger, hva slags drivstoffpolitikk firmaet har, hva slags kilometerbegrensning det er osv.
 • Sammenlign priser og tilbud fra ulike firmaer. Husk å ta hensyn til one-way fee og eventuelle andre skjulte kostnader.
 • Velg en bil som passer dine behov og ønsker. Tenk på hvor mange personer og bagasje du skal ha med deg, hvor langt du skal kjøre, hvor mye drivstoff du vil bruke osv.
 • Bestill på forhånd. Jo tidligere du bestiller, jo større er sjansen for at du får den bilen du vil ha til en god pris.
 • Sjekk anmeldelser og rangeringer fra andre kunder. Se hva de har å si om service, kvalitet, renslighet osv.

Hva bør du gjøre når du henter og leverer leiebilen?

Når du henter leiebilen i Trondheim, bør du gjøre følgende ting:

 • Vis gyldig førerkort og kredittkort. Husk at noen firmaer krever et internasjonalt førerkort eller et førerkort oversatt til engelsk.
 • Underskriv leieavtalen. Les den nøye og sjekk at alle opplysningene stemmer.
 • Inspiser bilen. Se etter eventuelle skader, riper, bulker osv. og rapporter dem til utleieren. Ta gjerne bilder eller video av bilen som dokumentasjon.
 • Sjekk drivstoffnivået. Fyll opp tanken hvis det er nødvendig, og husk hvilken type drivstoff bilen bruker.
 • Sjekk utstyret. Se om alt fungerer som det skal, for eksempel lys, vindusviskere, aircondition, radio, GPS osv.

Når du leverer leiebilen i Oslo, bør du gjøre følgende ting:

 • Lever bilen tilbake i tide. Hvis du er forsinket, kan du bli belastet for en ekstra dag eller time.
 • Lever bilen tilbake i samme stand som du hentet den. Rengjør bilen innvendig og utvendig, og fjern all søppel og personlige eiendeler.
 • Lever bilen tilbake med samme drivstoffnivå som da du hentet den. Hvis ikke, kan du bli belastet for drivstoff og et administrasjonsgebyr.
 • Inspiser bilen sammen med utleieren. Se etter eventuelle nye skader, riper, bulker osv. og signer en skademelding hvis det er nødvendig.
 • Få en kvittering. Sjekk at alle kostnadene stemmer, og be om en kopi av leieavtalen og skademeldingen hvis det er relevant.

Hva er fordelene med å leie bil en vei fra Trondheim til Oslo?

Det er mange fordeler med å leie bil en vei fra Trondheim til Oslo, som for eksempel:

 • Du sparer tid og penger. Du slipper å kjøre samme vei tilbake, noe som kan være både kjedelig og kostbart.
 • Du får mer fleksibilitet og frihet. Du kan planlegge din egen rute og stoppe hvor du vil underveis.
 • Du får se mer av Norge. Du kan oppleve ulike landskap, kulturer, attraksjoner og aktiviteter langs veien.
 • Du får mer komfort og bekvemmelighet. Du kan reise i ditt eget tempo og med din egen musikk.

Hva er ulempene med å leie bil en vei fra Trondheim til Oslo?

Det er også noen ulemper med å leie bil en vei fra Trondheim til Oslo, som for eksempel:

 • Du må betale et one-way fee. Dette kan være ganske dyrt, spesielt hvis du skal levere bilen på et annet sted enn der du hentet den fra.
 • Du må finne et sted å levere bilen. Noen firmaer har begrensede åpningstider eller steder hvor du kan levere bilen, noe som kan være upraktisk eller vanskelig å finne.
 • Du må ordne transport videre. Hvis du skal reise videre med fly, tog, buss eller annet, må du sørge for at du kommer deg til riktig sted i tide.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Trondheim til Oslo med leiebil?

Kjøretiden fra Trondheim til Oslo med leiebil avhenger av hvilken rute du velger, trafikkforholdene, været og eventuelle stopp underveis. Det er to hovedalternativer for å kjøre fra Trondheim til Oslo med leiebil, som følger:

 • Du kan ta E6 hele veien, og kjøre gjennom Ringsaker, Folldal, Alvdal, Tynset, Koppang, Elverum og Hamar. Denne ruten er den raskeste og korteste, og tar omtrent 6 timer og 40 minutter (485 km).
 • Du kan ta Rv3 og E16, og kjøre gjennom Støren, Oppdal, Dombås, Otta, Lillehammer, Hønefoss og Sandvika. Denne ruten er litt lenger og tregere, men mer naturskjønn og variert, og tar omtrent 7 timer og 20 minutter (520 km).

Uansett hvilken rute du velger, bør du beregne god tid og ta pauser underveis for å strekke på beina, spise noe, fylle drivstoff osv. Du bør også sjekke veimeldinger og værvarsel før du legger ut på turen, og tilpasse farten etter forholdene.

Hvor stort er gebyret for engangsleie?

Hvis du planlegger å leie bil i Norge, kan det være lurt å vite hvor mye det koster i gebyr dersom du leverer bilen i en annen by enn der du hentet den. Dette gebyret kalles ofte for enveisleie eller drop-off fee, og varierer fra selskap til selskap. Her er en sammenlikning mellom de største leiebilselskapene i Norge og gebyrer for enveisleie (dobbeltsjekk alltid med hvert enkelt firma, da vår oversikt ikke oppdateres fortløpende):

 • Hertz: Gebyret er basert på avstanden mellom hente- og leveringsstedet, og kan variere. Da vi skjekket lå enveisgebyret fra Trondheim til Oslo på 2 500 kroner.
 • Avis: Enveisavgiften Trondheim-Oslo lå på 7 312,50 kroner da vi sjekket.
 • Sixt: Gebyret lå på 3 500 kroner da vi sjekket prisen i september 2023.
pris leiebil fra trondheim til oslo
Hertz: 2 500 kroner i enveisgebyr
pris leiebil fra trondheim til oslo
Sixt: 3 500 kroner i enveisgebyr.

Dette er kun priseksempler på gebyrer innenlands i Norge (i 2023) når dette er avtalt på forhånd med leiebilselskapet. Dersom enveisleie ikke er avklart på forhånd risikerer du et ekstragebyr i tillegg.

Som du kan se fra denne oversikten er det store forskjeller i gebyrene for enveisleie mellom de ulike leiebilselskapene. Derfor lønner det seg å sammenlikne priser og vilkår før du bestiller leiebil i Norge. Husk også å sjekke om det er noen begrensninger eller krav for enveisleie, som for eksempel minimum leietid eller spesifikke hente- og leveringssteder.

Gratis leiebil fra Trondheim til Oslo

Visste du at du kan leie en bil gratis fra Trondheim til Oslo? Det er fordi noen bilutleiefirmaer trenger hjelp til å returnere biler som er leid ut i en by, men som skal leveres tilbake i en annen. Dette er en fin måte å spare penger på reise, samtidig som du hjelper bilutleiefirmaene med logistikken.

Det finnes flere nettsider som formidler slike gratis leiebiler, for eksempel Hertz Freerider, Leiebilretur.no og Hjemferd.no. Der kan du søke etter ledige biler som passer din reiserute og dato. Du må være rask, for det er begrenset antall biler og stor etterspørsel.

Når du har funnet en bil som passer deg, må du registrere deg på nettsiden og bestille bilen. Du vil da få en bekreftelse på e-post med informasjon om henting og levering av bilen. Du må også ha et gyldig førerkort og kredittkort.

Det er noen ting du bør være oppmerksom på når du leier en gratis bil. For det første må du overholde fristen for levering av bilen, ellers kan du bli ilagt gebyrer. For det andre må du sjekke hva som er inkludert i leieavtalen, for eksempel bompenger, forsikring og drivstoff. Noen ganger må du betale for drivstoff selv, andre ganger får du et visst beløp dekket av bilutleiefirmaet. For det tredje må du være fleksibel med hensyn til biltype og utstyrsnivå, for du kan ikke velge hvilken bil du får.

Hvis du er ute etter en billig og miljøvennlig måte å reise fra Trondheim til Oslo på, kan en gratis leiebil være et godt alternativ. Du får se mer av landet, samtidig som du hjelper bilutleiefirmaene med å spare penger og redusere utslipp. Bare husk å lese vilkårene nøye før du bestiller, så slipper du ubehagelige overraskelser.

Konklusjon

Enveisleie leiebil fra Trondheim til Oslo er en bra måte å reise på hvis du har mye bagasje eller vil se mer av Norge underveis. Men det er også noen ting du bør være oppmerksom på når du bestiller enveisleie av bil fra Trondheim til Oslo, som pris, one-way fee, vilkår og betingelser, drivstoffpolitikk osv. Hvis du sjekker disse tingene på forhånd og følger noen enkle tips når du henter og leverer leiebilen, kan du få en problemfri og hyggelig reiseopplevelse med enveisleie av bil fra Trondheim til Oslo.