Hopp til innholdet

Bildeling eller leiebil fra Bergen Flesland? Full oversikt (2024)

leiebil bergen flesland

Planer om å leie leiebil fra Bergen Flesland? Eller er bildeling et bra alternativ fra flyplassen? I denne bloggposten gir vi deg full oversiktig over de beste alternativene når det gjelder både bilutleie og bildeling. Vi går også gjennom hvordan du kan utnytte muligheten for gratis returbil, og hva slags vilkår som gjelder for enveisleie mellom byer som Bergen og Oslo.

Hva trenger du for å leie bil på Bergen lufthavn Flesland?

For å leie bil på Bergen lufthavn Flesland trenger du et gyldig førerkort, et kredittkort og en e-postadresse. Du må også være minst 19 år gammel, men noen bilkategorier har en høyere aldersgrense, og det kan tilkomme et gebyr for unge sjåfører. Du kan bestille leiebilen din på forhånd via internett eller når du ankommer flyplassen.

Billig leiebil på Bergen lufthavn Flesland

På Bergen lufthavn Flesland finner du flere bilutleiefirmaer som tilbyr et variert utvalg av biler, fra små og økonomiske til store og luksuriøse. Noen av de mest kjente bilutleiefirmaene er:

 • Europcar: Europcar har et kontor i ankomsthallen på flyplassen, og tilbyr vennlig service, nye biler og lave priser. Du kan velge mellom personbiler, varebiler, SUV-er og elbiler. Europcar har også en lojalitetsordning som gir deg rabatter og fordeler når du leier bil hos dem.
 • Enterprise: Enterprise har også et kontor i ankomsthallen på flyplassen, og tilbyr bilutleie med høy kvalitet og god kundeservice. Du kan velge mellom personbiler, stasjonsvogner, SUV-er og varebiler. Enterprise har også en gratis hentingstjeneste utenfor åpningstidene hvis du bestiller på forhånd.
 • Sixt: Sixt har et kontor i utleiesenteret på flyplassen, og tilbyr moderne biler til rimelige priser. Du kan velge mellom sedaner, stasjonsvogner, SUV-er og elbiler. Sixt har også en fleksibel avbestillingspolitikk som lar deg endre eller kansellere reservasjonen din gratis inntil 24 timer før henting.
 • Avis: Avis er et av verdens ledende bilutleiefirmaer og du kan velge mellom en rekke forskjellige bilder på Flesland. I likehet med de andre firmaene finner du kontoret i ankomsthallen, og bilen henter du i parkeringshuset ved siden av som ligger rundt 200 meter unna terminalen.
 • Hertz: Dersom du skal ha leiebil på Flesland er Hertz et godt alternativ. Pass på å registrere bonuspoengene dine når du bestiller bil slik at du får med deg Europbonusen du har krav på.

Fordelen med leiebil fremfor bildeling er at man kan reservere bilen på forhånd, at man har større utvalg av biler og tilleggsutstyr, og at man har mer fleksibilitet i forhold til henting og levering av bilen.

Ulempen med leiebil er at det kan være dyrere enn bildeling, spesielt hvis man leier bilen for en kort periode eller hvis man trenger ekstra forsikring eller kilometer.

Bildeling fra Bergen Flesland

Et alternativ til leiebil er å benytte seg av bildeling i Bergen når du ankommer flyplassen. Bildeling er en form for korttidsleie der du kan låne en bil når du trenger den, uten å måtte eie den selv. Bildeling er både praktisk, økonomisk og miljøvennlig, siden det reduserer antall private biler på veiene og frigjør verdifull plass (f.eks. fra parkering) i tette byområder.

bildeling bergen flesland
Eksempel på bildeling tilgjengelig fra Bergen Flesland

Noen av de mest kjente bildelingstjenestene i Bergen er:

 • Dele.no
 • Hyre.no
 • Getaround.com

Disse tjenestene lar deg finne, bestille og låse opp biler med en app på mobilen din. Du betaler kun for den tiden du bruker bilen, og prisen inkluderer drivstoff, forsikring og parkering. Du kan velge mellom ulike typer biler, fra små bybiler til store familiebiler.

Hvis du skal reise til eller fra Bergen lufthavn Flesland, kan det være både fordeler og ulemper med å benytte bildeling fremfor bilutleie.

Fordeler med bildeling:

 • Du betaler kun for antall timer du benytter bilen
 • Full fleksibilitet
 • Du binder deg ikke på forhånd
 • Billigere ved kortidsleie
 • Du vet bilmodellen før du bestiller

Ulemper med bildeling:

 • Vanskelig å finne en ledig bil i nærheten av flyplassen
 • Upraktisk dersom du ankommer med mye bagasje
 • Dyrt ved langtidsleie
 • Krever ofte medlemskap

Bilutleie er et tradisjonelt alternativ som gir deg full kontroll over bilen du velger. Du kan bestille på forhånd, velge størrelse og ha bilen tilgjengelig når du lander.

Fordelen med bildeling er at du kun betaler for den tiden du bruker bilen, som kan være billigere hvis du bare trenger den i noen timer om gangen. Ulempen er at du ikke kan garantere at det finnes en ledig bil i nærheten av flyplassen når du lander, slik at du er avhengig av å ta buss eller bane for å finne frem til en ledig bil.

Lønner det seg med bildeling i forhold til leiebil?

Bildeling kan være et veldig et bra alternativ dersom du trenger tilgang på bil i bare noen timer om gangen. Spesielt dersom du (eller bedriften du jobber for) allerede er medlem av et bildelingsfirma. Du trenger ikke bestille bilen på forhånd, og du har full fleksibilitet ved ankomst. Dersom du trenger konstant tilgang på bil i flere dager derimot, vil det oftest bli dyrere med bildeling enn med leiebil. Ved å bestille leiebil på forhånd får du garantert tilgang på en bestemt bilklasse, som er viktig dersom du f.eks. reiser med familien og har mye bagasje.

Enveis leiebil fra Bergen til Oslo

Det finnes flere gode grunner til at mange velger enveis leiebil fra Bergen til Oslo som et alternativ til fly eller tog. For eksempel, hvis du planlegger en flytting, kan det bli kostbart og upraktisk å transportere mye bagasje på fly eller tog. I tillegg, hvis du trenger å reise mellom Oslo og Bergen på kort varsel, kan flybillettene ofte være svært dyre, mens leiebil kan spare deg for betydelige kostnader, selv med enveisgebyret.

For turister som ønsker å utforske Norge, kan det være en smart idé å lande i Bergen med fly og deretter leie en bil som du kan returnere på Gardermoen før du reiser videre med fly. Dette gir deg muligheten til å oppleve mye av både Vestlandet og Østlandet på kort tid. Les mer om hvordan du kan få gratis leiebil ved å hjelpe leiebilselskapet med å returnere en leiebil.

Finn frem til leiebil på Flesland

Når du ankommer flyplassen, følger du skiltene til «Leiebil» i andre etasje ved avgangsområdet. Der finner du Europcar og Enterprise sine kontorer til høyre for sikkerhetskontrollen. For å komme til Sixt sitt kontor må du gå til utleiesenteret som ligger i parkeringshuset P2.

kart over leiebil bergen flesland
Leiebilparkeringen finner du på bakkenivå i parkeringshuset rett ved siden av terminalen. Det er godt skiltet hele veien fra terminalen, og omtrent to hundre meter gåavstand.
skilt levere leiebil flesland
For levering av leiebil på flyplassen følger du bare skiltene hele veien frem til parkeringsområdet for leiebilselskapene. Foto: Google Maps.

Gratis leiebil fra Bergen

Hvis du har fleksible reisedatoer, kan du prøve å sikre deg en gratis returbil fra Bergen ved å hjelpe et bilutleieselskap med å returnere en bil. Ettersom mange velger enveisutleie, skjer det ofte at bilutleieselskapene trenger å returnere biler.

På denne måten kan du sikre deg en gratis leiebil, dersom du er heldig og reisedatoen din og destinasjonen passer sammen med deres behov. Oslo er den vanligste destinasjonen for gratis leiebiler fra Bergen, men du kan også være heldig og finne andre destinasjoner som Trondheim.

Er det mulig å leie elbil på Bergen lufthavn Flesland?

Ja, det er mulig å leie elbil på Bergen lufthavn Flesland. Flere bilutleiefirmaer tilbyr elbiler som alternativ til bensin- eller dieselbiler. Elbiler har flere fordeler, som lavere drivstoffkostnader, mindre utslipp og høyere komfort.

Noen av elbilene som du kan leie på Bergen lufthavn Flesland er:

 • Citroen e-c4: En romslig og moderne elbil med god rekkevidde og rask lading. Du kan leie den fra Europcar.
 • Toyota Yaris Cross: En kompakt og praktisk elbil med hybridteknologi og firehjulstrekk. Du kan leie den fra Sixt.
 • Tesla Model 3: En luksuriøs og innovativ elbil med høy ytelse, lang rekkevidde og avansert teknologi. Du kan leie den fra Hertz.

Hvis du vil leie en elbil på Bergen lufthavn Flesland, bør du være oppmerksom på følgende:

 • Sjekk tilgjengeligheten og prisen på elbiler hos de ulike bilutleiefirmaene før du bestiller.
 • Les vilkårene og betingelsene for å leie en elbil, spesielt angående forsikring, depositum og lading.
 • Finn ut hvor du kan lade elbilen din underveis, og bruk en app eller et nettsted som viser ladestasjoner i nærheten.
 • Følg instruksjonene for hvordan du bruker elbilen, spesielt angående batterinivå, rekkeviddeangst og regenerativ bremsing.

Opplev Bergen og Vestlandet med leiebil

Hvis du er i Bergen og har lyst til å oppleve de vakre fjordene og landskapene rundt byen, kan du vurdere å leie en bil og ta en dagstur. Det finnes mange spennende utflukter å velge mellom, enten du vil se den ville kysten, de høye fjellene eller en fjord utenfor allfarvei. Her er noen forslag til fine turer med leiebil fra Bergen:

 • Fjordcruise til Mostraumen: En tre timer lang tur med båt fra Bergen til den naturskjønne Osterfjorden og Mostraumen-kanalen. Du får se brusende fossefall, trange sund og idylliske øyer underveis. Pris: 750 kr per person.
 • Øyhopping i Øygarden: En to timer lang kjøretur fra Bergen langs øyriket vest for byen. Du kan stoppe på ulike øyer og oppleve kystkultur, fiskevær, fyrtårn og stormfulle hav. Pris: Bompenger og fergebilletter.
 • Hardangerfjorden – Norges frukthage: En syv og en halv time lang rundtur fra Bergen til den berømte Hardangerfjorden, som er omkranset av frukttrær, fossefall, breer og majestetiske fjell. Du kan ta Flåmsbana, Norges mest spektakulære togreise, og en rib-båt safari på fjorden. Pris: 2868 kr per person.

Dette er bare noen av mulighetene for å utforske fjord-Norge med leiebil fra Bergen. Det er lurt å sette av god tid til turen, for du kommer garantert til å ville stoppe på mange fine steder underveis!

Vi håper at denne bloggposten har gitt deg noen nyttige tips om hvordan du kan leie bil på Bergen lufthavn Flesland. Vi ønsker deg en god tur og et hyggelig opphold i Bergen!