Hopp til innholdet

Leiebil fra Bergen til Oslo – Få best mulig pris på enveisleie

leiebil fra bergen til oslo

Lurer du på hvordan leiebil fra Bergen til Oslo (eller motsatt retning) fungerer? I denne artikkelen går vi gjennom hvordan man finner frem til best mulig tilbud på enveisleie over fjellet, og hvordan man unngår rådyre avgifter for å levere leiebilen på et annet sted. Gjort på riktig måte er enveisleie en praktisk og fleksibel løsning, men det gjelder å holde tunga rett i munn når man bestiller.

Hvorfor velge leiebil fra Bergen til Oslo?

Det er mange grunner til at mange velger enveisleie fra Bergen til Oslo som et alternativ til fly eller tog. Skal man f.eks. flytte blir det fort veldig dyrt og upraktisk med mye bagasje på fly og tog. Dersom du trenger å reise på kort varsel mellom Oslo og Bergen er flyprisene ofte dyre, og leiebil kan spare deg for mange penger (til tross for enveisgebyr).

Turister som ønsker å oppleve mest mulig av Norge kan leie bil på Flesland og levere bilen på Gardermoen før man tar flyet tilbake. På denne måten kan man sette sammen en rundtur og får med seg store deler av Vestlandet og Østlandet på turen.

Flesland har dessuten begrenset med utenlands flyruter i forhold til Gardermoen, noe som er fordyrende for bergensere som ofte må ta et dyrt rutefly til Gardermoen før turen går utenlands. For en familie på fire kan det fort lønne seg å leie bil i forhold til å ta fly til Gardermoen.

enveisleie leiebil fra bergen til oslo
Enveisleie av leiebil fra Bergen til Oslo kan gi mange flotte opplevelser langs veien.

Hvordan fungerer enveisleie av bil?

Enveisleie av bil er en tjeneste som tilbys av mange bilutleiefirmaer i Norge, som for eksempel Hertz, Budget, Europcar og Avis. Bestilling av enveisleie skjer på samme måte som vanlig bestilling av leiebil, på nettet eller over telefon.

Vår erfaring er at det lønner seg å bestille direkte hos leiebilselskapet ved engangsleie da man får flere valgmuligheter i forhold til å benytte portaler som rentalcars.com.

Når du kjører leiebilen kun en vei fra Bergen til Oslo er det viktig å huske at dette medfører en stor ekstrakostnad i form av et enveisleiegebyr eller drop-off-gebyr. Dette er et beløp som bilutleiefirmaet krever for å dekke kostnadene ved å kjøre bilen tilbake til Bergen.

Gebyret varierer avhengig av hvor langt det er mellom hente- og leveringsstedet, og hvilket bilutleiefirma du bruker. Noen ganger kan gebyret være inkludert i prisen du får oppgitt når du bestiller, mens andre ganger kan det komme i tillegg når du henter bilen.

For å finne ut hvor mye enveisleiegebyret er for en leiebil fra Bergen til Oslo, bør du sjekke vilkårene og betingelsene til det aktuelle bilutleiefirmaet før du bestiller. Du bør også sammenligne priser og tilbud fra ulike firmaer for å finne det beste alternativet.

Hvor stort er gebyret for enveisleie Bergen-Oslo?

Basert på våre understøkelser kan gebyret for å levere leiebilen i en annen by i Norge variere fra 1 000 kroner til over 15 000 kroner dersom avstanden er stor. Gebyret er derfor ofte mange ganger høyere enn hva det koster å leie selve bilen. For en enveisreise mellom Oslo og Bergen, vil du fort måtte regne med over 5 000 kroner i ekstragebyr i tillegg til hva du betaler for selve leiebilen. Her gjelder det å sjekke på forhånd, da forskjellene er store mellom de ulike leiebilselskapene.

Her er resultatet fra en sjekk vi gjorde av enveisgebyr i september 2023:

 • Avis enveisgebyr: 7 312 kroner
 • Europcar enveisgebyr: 5 000 kroner
 • Sixt enveisgebyr: 4 500 kroner
 • Hertz enveisgebyr: 2 500 kroner

Som du ser fra oversikten over er det nesten 5 000 kroner i forskjell mellom det største og minste gebyret. Europcar var billigst med 2 500 kroner i enveisgebyr og Avis dyrest med 7 312 kroner.

pris leiebil fra bergen til oslo
Gebyret for enveisleie Bergen – Oslo fra Sixt: 4,500 kroner
pris leiebil fra bergen til oslo
Europcar har det laveste enveisgebyret på strekningen Bergen – Oslo med 2 500 kroner.

Lønner det seg med enveisleie av leiebil fra Bergen til Oslo?

Gjennomsnittlig pris på fly fra Bergen til Oslo ligger på rundt 1 000 kroner per person (inkludert innsjekket bagasje), mens en rimelig enveisleie av leiebil kommer på rundt 4 000 kroner for en enkelt dag. Sammenliknet med normalpriser på fly og tog mellom Bergen og Oslo lønner det seg derfor neppe med enveisleie over fjellet dersom man er kun er en eller to personer som reiser.

I tillegg kommer kostnader til å lade/fylle bensin/diesel når man kjører bil, men det er også ekstrakostnader ved å fly for å komme seg til/fra flyplassen og eventuell ekstra bagasje.

Fyller man bilen opp med 4 personer derimot blir prisen omtrent den samme som å fly fra Bergen til Oslo, så for en familie kan det lønne seg å leie bil. Dersom man skal reise på kort varsel rett før populære reisedager som lille julaften (når flyprisene er på sitt høyeste), kan man spare en god del på å leie bil til tross for det høye enveisgebyret.

Henting- og leveringssteder

Det finnes mange steder hvor du kan hente og levere leiebilen din i Bergen og Oslo, både i sentrum og ved flyplassene. Her er noen eksempler:

 • Bergen lufthavn Flesland: Dette er et populært sted å hente leiebilen hvis du ankommer Bergen med fly. Du finner flere bilutleiefirmaer i ankomsthallen, som Hertz, Sixt, og Avis. Du kan også levere leiebilen her hvis du skal reise videre med fly fra Oslo.
 • Bergen sentrum: Du kan hente leiebil flere steder i sentrum av Bergen. Det finnes flere bilutleiestasjoner i nærheten av attraksjoner som Bryggen, Fløibanen, og Fisketorget, som Budget, Europcar, og Thrifty.
 • Oslo lufthavn Gardermoen: Dette er et praktisk sted å levere leiebilen hvis du skal reise videre med fly fra Oslo. Du finner mange bilutleiefirmaer i parkeringshuset P10, som Sixt, Hertz, og Enterprise. Du kan også hente leiebilen her hvis du ankommer Oslo med fly.
 • Oslo sentrum: Hvis du vil utforske hovedstaden før du leverer leiebilen, kan du velge et sted i sentrum av Oslo. Det finnes flere bilutleiestasjoner i nærheten av severdigheter som Operahuset, Slottet, og Aker Brygge, som Alamo, Rent-A-Wreck, og National.

Fordeler med enveisleie av bil sammenliknet med fly

Generelt er det å fly det billigste og raskeste alternativet mellom Oslo og Bergen sammenliknet med enveisleie, men det er også mange fordeler med å leie bil:

 • Du får mer frihet og fleksibilitet til å planlegge reiseruten etter eget ønske.
 • Du kan besøke flere steder og oppleve Norge underveis.
 • Du kan stikke innom slektninger og venner på veien.
 • Familier eller grupper på 4 personer kan spare penger i forhold til å ta fly.
 • Et bra alternativ dersom du har flyskrekk.
 • Et alternativ til dyre flybilletter rett før høytider som julen.

Tips for enveisleie av bil

Hvis du bestemmer deg for å leie en bil fra Bergen til Oslo, har vi noen tips som kan gjøre turen mer behageligproblemfri:

 • Bestill leiebilen så tidlig som mulig for å sikre deg tilgjengelighet og gode priser.
 • Sjekk vær- og trafikkforholdene før du legger ut på veien, og vær forberedt på eventuelle endringer eller forsinkelser.
 • Vær oppmerksom på bomstasjoner, ferjer og tunneler som kan kreve betaling.
 • Ha med deg et gyldig førerkort, pass og kredittkort når du henter og leverer leiebilen.
 • Gjør deg kjent med leiebilens funksjoner og utstyr, og sjekk om det er noen skader eller mangler før du kjører av gårde.
 • Fyll opp tanken før du leverer leiebilen, og ta vare på kvitteringen som bevis.
 • Lever leiebilen innenfor den avtalte tiden, og på det avtalte stedet, for å unngå ekstra gebyrer.

Hva kan jeg se underveis?

Det er mange flotte severdigheter å se langs veien fra Bergen til Oslo, både i naturen og i kulturen. Her er noen eksempler:

 • Flåmsbana: Dette er en av verdens vakreste togreiser, som går fra Myrdal til Flåm gjennom spektakulære fjellandskap, fossefall, og tunneler. Du kan ta toget som en dagstur fra Bergen, eller kombinere det med en båttur på Nærøyfjorden.
 • Vøringfossen: Dette er Norges mest kjente foss, som har et fritt fall på 145 meter og en total fallhøyde på 182 meter. Du kan se fossen fra flere utsiktspunkter langs riksvei 7, eller ta en tursti ned til bunnen.
 • Trolltunga: Dette er en spektakulær klippe som stikker ut over Ringedalsvatnet, 700 meter over vannet. Det er en krevende fottur på 23 kilometer tur-retur for å komme til Trolltunga, men utsikten er verdt det.
 • FjordSafari – Flam Guide Service AS: Dette er en spennende måte å oppleve fjordene på, med en rask og åpen RIB-båt. Du får se vakre landskap, dyreliv, og historiske steder, mens guiden forteller deg interessante fakta og historier.
 • Steinsdalsfossen: Dette er en vakker foss som du kan gå bak, uten å bli våt. Det er gratis parkering, toaletter, og en suvenirbutikk ved fossen.
 • Drammen Spiral: Dette er en unik veitunnel som går i spiral opp til et utsiktspunkt over Drammen by og Drammensfjorden. Det er også et friluftsmuseum og en kafé på toppen.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Bergen til Oslo?

Å kjøre fra Bergen til Oslo er en spennende reise gjennom vakre norske landskap. Avstanden mellom disse to byene er omtrent 500 kilometer, og kjøretiden vil variere avhengig av flere faktorer som fart, veiforhold og stopp underveis.

I gjennomsnitt tar det vanligvis rundt 6 til 7 timer å kjøre direkte fra Bergen til Oslo langs hovedveiene E16 og E6. Dette er den raskeste ruten og tar deg gjennom variert terreng, inkludert fjorder, innsjøer og skoger. Det er viktig å merke seg at værforholdene kan påvirke kjøretiden, spesielt om vinteren når veiene kan være glatte.

Gratis leiebil fra Bergen til Oslo

Visste du at du kan leie gratis leiebil fra Bergen til Oslo? Det er fordi bilutleiefirmaene ofte trenger hjelp til å returnere biler som har blitt stående i Oslo og skal returneres til Bergen. Dette er en fin måte å spare penger, samtidig som du gjør leiebilfirmaet en tjeneste.

For å finne en gratis leiebil, kan du bruke verktøy som Hertz Freerider, Leiebilretur.no eller Hjemferd.no. Disse sidene viser deg hvilke biler som er tilgjengelige, hvor de skal hentes og leveres, og hvor lang tid du har på deg. Du må selv bestille bilen på forhånd, og du må ha et gyldig førerkort.

Det er noen ting du bør tenke på før du bestiller en gratis leiebil. For det første må du være fleksibel med datoer og tidspunkter, siden du må tilpasse deg utleiefirmaets behov. For det andre må du være klar over at du kanskje ikke får akkurat den bilen du ønsker deg, men må ta det som er ledig. For det tredje må du sjekke hva som er inkludert i leieavtalen. Noen ganger må du betale for bensin, bomavgifter eller forsikring selv, mens andre ganger er dette dekket av utleiefirmaet.

En gratis leiebil fra Bergen til Oslo kan være et godt alternativ hvis du vil reise billig og er fleksibel med hensyn til type bil og avreisedato.

Oppsummering

Enveisleie av bil fra Bergen til Oslo kan være et veldig bra alternativ, spesielt dersom du har mye bagasje eller det av andre grunner ikke passer å ta flyet eller toget. Dersom flyprisene er høye kan det fort bli billigere å kjøre leiebil over fjellet, spesielt dersom man er en gruppe på flere personer som kan dele på kostnadene. Og har du litt flaks, kan det klaffe med gratis returbil.

Du bør likevel være oppmerksom på at enveisleie medfører et stort engangsgebyr. Derfor bør du sjekke vilkårene og betingelsene nøye før du bestiller, og sammenligne priser og tilbud fra ulike firmaer for å finne det beste alternativet for deg. God tur!