Hopp til innholdet

Biltyveri i Utlandet: Noen kjente metoder

biltyveri

Eksempler på metoder som blir brukt i forskjellige land:

Spania: Motorveier er spesielt hjemsøkt av folk som punkterer dekkene på bilen din når du gjør en stopp. Det kan være på bomstasjoner, en bensinstasjon eller rasteplass. De følger etter deg og gjør deg så oppmerksom på at du har «punktert», oftest gjennom tuting og gestikulering. Mens den ene innstendig presser seg på for å hjelpe deg, tømmer den andre bilen for verdisaker. Det har også vært tilfeller der det har blitt puttet brennende papir inn i felgen, slik at du stopper når du ser røyken.

Italia: Bedrageri på bensinstasjon. Ansatte som på eget initiativ bytter luftfilter eller pusseblader på bilen, for så å selge deg nye deler dyrt. Ofte så fylles det også spyleveske til en literspris helt hinsides. Betjeningen trikser også ofte med betalingen. Feil beløp på kredittkortkvitteringer eller at betjeningen påstår at de har fått for lite penger. Pass godt på hva du gir fra deg av penger, slik at du ikke går i «fella».

Frankrike: Brutale overfall, spesielt i syd-Frankrike. Ofte scooterbander som angriper mens du er i bilen og står stille. Med balltre knuses vinduet og vesker stjeles. Disse bandene skyr ikke vold. Ikke stritt i mot, da de er voldelige og skyr ingen midler.

Ungarn og Polen: Her er tyveri av bil med bagasje utbredt, spesielt av dyre og finere biler. På grunn av startsperrer og alarmer blir folk truet ut av bilen og gjerningsmennene kjører av gårde. Det finnes også «falskt» politi, så væ r på vakt.