Hopp til innholdet

Leiebil fra Alicante flyplass – Tips for henting og retur

alicante flyplass

Vurderer du å bestille leiebil fra Alicanta flyplass? I denne artikkelen har vi samlet en rekke gode råd og tips for kjapp og enkel henting og retur av leiebilen. Leiebil i Spania er en fantastisk måte å oppleve landet på. Ved å komme deg ut på landeveien med leiebil får du med deg severdigheter og kultur som er langt mer interessant enn hva du finner rundt de typiske turistdestinasjonene langs kysten.

Hente leiebil på Alicante flyplass

Leiebilen på Alicante flyplass henter du i etasjen under selve ankomstterminalen på grunnplanet «Planta 0». Forvirret over etasjene? Husk at i Spania er første etasje ensbetydende med andre etasje i Norge. Planta 0 er derfor å regne som selve grunnplanet, eller første etasje dersom vi hadde vært i Norge.

leiebil alicante flyplass
Kart over Alicante flyplass og leiebilkontorer

Når det gjelder hvilke leiebilselskaper som holder til på grunnplanet kan du velge mellom:

 • Avis
 • Budget
 • Centauro
 • Europcar
 • Goldcar
 • Hertz
 • OK mobility
 • RecordGo
 • Sixt

Selve bilen henter du fra parkeringshuset som ligger ved siden av terminalbygningen.

Parkeringshuset på Alicante flyplass – leiebilselskaper

 • 0 etasje: Goldcar, Solmar Rent-A-Car
 • 1. etasje: Avis , Hertz,
 • 2. etasje: Auriga Crown Car Hire , Record Rent A Car , National Atesa
 • 3. etasje: Europcar , Sixt , Centauro

I Spania er det vanlig at en medarbeider fra leiebilselskapet følger deg til leiebilen og går igjennom tilstanden på bilen før du signerer og henter bilen. Dette er forskjellig fra Norge, hvor du får nøklene utlevert i skranken og må sjekke bilen på egenhånd. Du finner raskt og enkelt veien ut fra flyplassområdet og kan kjøre ut på et godt utbygd veinett i Alicanteområdet.

Sjekk også tipsene våre for å leie bil i Spania, for å unngå de vanligste fallgruvene før du henter bilen.

Levere leiebil Alicante flyplass

Du leverer leiebilen på samme sted som du hentet den. For å finne frem til parkeringshuset følger du bare skiltene med «Car Rental» når du nærmer deg flyplassområdet. Pass på at du ligger i venstre fil da du må ta en lang omvei dersom du kjører feil. Når du kjører inn på selve parkeringshuset får du opp en oversikt over leiebilselskapene dersom du har glemt hvilken etasje du skal levere bilen.

Når du leverer bilen vil du bli møtt av en medarbeiders som inspiserer leiebilen sammen med deg, på samme måte som når du hentet den. Vi anbefaler å beregne litt ekstra tid for henting/levering av leiebil i Spania sammenlignet med Norge, så ikke sats på å levere bilen i «siste liten» før du skal rekke flyet.

Flyplassinformasjon

Alicante flyplass har tre terminaler, men bruker foreløpig kun deres nyeste terminal, Terminal N eller NAT, som står for Nueva Área Terminal, altså «New terminal area».

leiebil

Terminalbygget har 4 etasjer med ulike funksjoner. I underetasjen finner du transportmuligheter i form av buss og skyttelbuss. Her er det også et møtepunkt for passasjerer med spesielle behov. Ovenpå, P0, er det ankomster fra både nasjonale og internasjonale destinasjoner. Her får passasjerene bagasjen og andre tjenester finnes også her som apotek, tapt og funnet, valutaveksling, turistinformasjon og selskaper som tilbyr bilutleie på Alicante flyplass. Det er også mulig å få tilgang til transportmulighetene herfra. Neste etasje er for avganger og inneholder blant innsjekkingsskranker, minibanker, lekeområde for barn samt muligheter for å kjøpe mat og drikke. I toppetasjen finner du VIP-salonger og møte-/konferanserom.

Transport til og fra Alicante flyplass

Det er flere forskjellige transportalternativer fra Alicante flyplass som du kan dra nytte av. Det er blant annet mulig å ta buss fra Alicante lufthavn, hvor både lokale og regionale busser finnes på Alicante flyplass, som kan ta deg til ulike steder i Alicante samt nærområdene som Calpe, Murcia, Torrevieja , Torrellano, Guardamar og Santa Pola.

Hvis du vil med tog, er det nødvendig å ta bussen til de nærmeste togstasjonene Luceros og Mercado. Busslinje C6 kan brukes for å komme fra flyplassen til disse stasjonene.

Ønsker du en enkel, rask og fleksibel løsning – spesielt hvis du reiser med flere – er leiebil på Alicante flyplass et godt valg som transportmiddel. Det gir deg muligheten til å komme deg unna umiddelbart og kjøre direkte og raskt til målet ditt.

Leiebil fra Alicante flyplass

Alicante flyplass tilbyr mange bilutleie alternativer. Leiebil på Alicante flyplass gjør det ikke bare enkelt å komme seg fra flyplass til hotell, men det gir deg også mange muligheter for å planlegge turer rundt i området. Med leiebil på Alicante flyplass kan du se mange severdigheter uten å måtte bruke tid på offentlig transport, og leiebil gjør det generelt enklere å være fleksibel og planlegge ferien akkurat slik du vil ha den. Det er enkelt å finne leiebil på Alicante flyplass da bilutleiefirmaene holder til ved P1 parkering, som ligger rett foran terminalen ved ankomst. Vær oppmerksom på sjåførens alder, da det er noen regler som må overholdes i forbindelse med leiebil – disse kravene til sjåførens alder finner du på stedet.

leiebil alicante

Når det kommer til leiebil i Alicante er det flere ting som er greit å holde styr på. Først og fremst lønner det seg ofte å gjøre bestillingen hjemmefra, da du sparer tid når du kommer og ofte kan finne billigere tilbud. Det er også lurt å gjøre bestillingen slik at start- og sluttid er samme tid på dagen, slik at du får mest mulig ut av pengene dine uten å måtte betale for en hel ekstra dag. I tillegg er det aktuelt å vurdere ting som størrelse og plassbehov samt om bilen skal ha manuell eller automatgir.

Utforsk Spania med leiebil

Leiebil på Alicante flyplass er en flott mulighet til å se landet. Spania byr på mye å se både når det gjelder natur og byer og med leiebil Alicante kan du planlegge ferien akkurat slik du vil ha den. Bruk leiebil for å knytte en tur sammen av ulike destinasjoner du ønsker å oppleve og gjøre ferien både fleksibel og innholdsrik. Du kan velge å starte på Alicante flyplass og dra nytte av de mange leiebilalternativene som er et funn der. Herfra kan du velge om du vil kjøre til Alicante eller noen av de andre spennende stedene i området. Spesielt hvis dere er en gruppe, anbefales det på det sterkeste å bruke leiebil dersom dere ønsker muligheten til å bevege dere rundt i Costa Blanca-området. Alle strender, parker og turistmål er enkle å nå med bil.

Med bil fra Alicante er det enkelt å komme seg til byene Calpe, Valencia , Murcia og Guadalest, og ofte er reisene dit og tilbake enormt vakre i seg selv. Du kan også besøke Canelobre-grottene, som er et spennende grottesystem eller de vakre Algar-fossene.

leiebil

Severdigheter og attraksjoner i Alicante

En av de største attraksjonene Alicante har å tilby er den fantastiske solen. Solen skinner alltid i Alicante og himmelen har en tendens til å lyse opp. Dette er en av grunnene til at en av verdenshistoriens største sivilisasjoner, Romerriket, kalte byen den skinnende byen. Hvis du har tankegangen om at solen ikke er en attraksjon, siden den lyser opp hele kloden hver eneste dag for alltid, så har du absolutt ikke vært i Alicante. Det er et fantastisk skue og man kan alltid nyte denne attraksjonen, bare ved å se opp mot himmelen når den lyser opp av solen.

I tillegg har Alicante også mange historiske monumenter, som stammer fra en gammel storhetstid. Disse monumentene er spredt over hele Alicante, og har vært gjenstand for mange spørsmål over tid. På grunn av de forskjellige stedene der disse historiske attraksjonene ligger, kan det være lurt å leie bil på Alicante flyplass. Derved har du både transport til og fra flyplassen, men også til og fra severdigheter og attraksjoner.