Hopp til innholdet

Billig leiebil fra Alicante flyplass

  Vurderer du en ferie til Spania? Alicante er et opplagt og populært reisemål som har mye å by på. Alicante flyplass, Aeropuerto de Alicante-Elche er den femte travleste flyplassen i Spania. Flyplassen ligger i Elche kommune og ligger ca 10 km fra Elche og ca 9 km sørvest for Alicante. Flyplassen brukes av mange andre byer i området og har de siste årene hatt et økende antall passasjerer med rundt 15 047 840 passasjerer i 2019 som skal besøke Alicante og områdene rundt. Les videre for å lære mer om Alicante som feriedestinasjon, samt mulighetene dine for å komme seg enkelt rundt ved å bruke leiebil på Alicante flyplass.

  Informasjon om Alicante flyplass

  Alicante flyplass har tre terminaler, men bruker foreløpig kun deres nyeste terminal, Terminal N eller NAT, som står for Nueva Área Terminal, altså «New terminal area». Terminalen har over 25 porter og tilbyr mange daglige avganger og ankomster. Så det er mange alternativer på denne flyplassen, spesielt når det gjelder leiebil.

  Terminalbygget har 4 etasjer med ulike funksjoner. I underetasjen finner du transportmuligheter i form av buss og skyttelbuss. Her er det også et møtepunkt for passasjerer med spesielle behov. Ovenpå, P0, er det ankomster fra både nasjonale og internasjonale destinasjoner. Her får passasjerene bagasjen og andre tjenester finnes også her som apotek, tapt og funnet, valutaveksling, turistinformasjon og selskaper som tilbyr bilutleie på Alicante flyplass. Det er også mulig å få tilgang til transportmulighetene herfra. Neste etasje er for avganger og inneholder blant innsjekkingsskranker, minibanker, lekeområde for barn samt muligheter for å kjøpe mat og drikke. I toppetasjen finner du VIP-salonger og møte-/konferanserom.

  Transport til og fra Alicante flyplass

  Det er flere forskjellige transportalternativer fra Alicante flyplass som du kan dra nytte av. Det er blant annet mulig å ta buss fra Alicante lufthavn, hvor både lokale og regionale busser finnes på Alicante flyplass, som kan ta deg til ulike steder i Alicante samt nærområdene som Calpe, Murcia, Torrevieja , Torrellano, Guardamar og Santa Pola.

  Hvis du vil med tog, er det nødvendig å ta bussen til de nærmeste togstasjonene Luceros og Mercado. Busslinje C6 kan brukes for å komme fra flyplassen til disse stasjonene.

  Ønsker du en enkel, rask og fleksibel løsning – spesielt hvis du reiser med flere – er leiebil på Alicante flyplass et godt valg som transportmiddel. Det gir deg muligheten til å komme deg unna umiddelbart og kjøre direkte og raskt til målet ditt.

  Lei en bil på Alicante flyplass

  Alicante flyplass tilbyr mange bilutleiealternativer. Leiebil på Alicante flyplass gjør det ikke bare enkelt å komme seg fra flyplass til hotell, men det gir deg også mange muligheter for å planlegge turer rundt i området. Med leiebil på Alicante flyplass kan du se mange severdigheter uten å måtte bruke tid på offentlig transport, og leiebil gjør det generelt enklere å være fleksibel og planlegge ferien akkurat slik du vil ha den. Det er enkelt å finne leiebil på Alicante flyplass da bilutleiefirmaene holder til ved P1 parkering, som ligger rett foran terminalen ved ankomst. Vær oppmerksom på sjåførens alder, da det er noen regler som må overholdes i forbindelse med leiebil – disse kravene til sjåførens alder finner du på stedet.

  Når det kommer til leiebil i Alicante er det flere ting som er greit å holde styr på. Først og fremst lønner det seg ofte å gjøre bestillingen hjemmefra, da du sparer tid når du kommer og ofte kan finne billigere tilbud. Det er også lurt å gjøre bestillingen slik at start- og sluttid er samme tid på dagen, slik at du får mest mulig ut av pengene dine uten å måtte betale for en hel ekstra dag. I tillegg er det aktuelt å vurdere ting som størrelse og plassbehov samt om bilen skal ha manuell eller automatgir.

  Utforsk Spania med leiebil

  Leiebil på Alicante flyplass er en flott mulighet til å se landet. Spania byr på mye å se både når det gjelder natur og byer og med leiebil Alicante kan du planlegge ferien akkurat slik du vil ha den. Bruk leiebil for å knytte en tur sammen av ulike destinasjoner du ønsker å oppleve og gjøre ferien både fleksibel og innholdsrik. Du kan velge å starte på Alicante flyplass og dra nytte av de mange leiebilalternativene som er et funn der. Herfra kan du velge om du vil kjøre til Alicante eller noen av de andre spennende stedene i området. Spesielt hvis dere er en gruppe, anbefales det på det sterkeste å bruke leiebil dersom dere ønsker muligheten til å bevege dere rundt i Costa Blanca-området. Alle strender, parker og turistmål er enkle å nå med bil.

  Med bil fra Alicante er det enkelt å komme seg til byene Calpe, Valencia , Murcia og Guadalest, og ofte er reisene dit og tilbake enormt vakre i seg selv. Du kan også besøke Canelobre-grottene, som er et spennende grottesystem eller de vakre Algar-fossene.

  Severdigheter og attraksjoner i Alicante

  En av de største attraksjonene Alicante har å tilby er den fantastiske solen. Solen skinner alltid i Alicante og himmelen har en tendens til å lyse opp. Dette er en av grunnene til at en av verdenshistoriens største sivilisasjoner, Romerriket, kalte byen den skinnende byen. Hvis du har tankegangen om at solen ikke er en attraksjon, siden den lyser opp hele kloden hver eneste dag for alltid, så har du absolutt ikke vært i Alicante. Det er et fantastisk skue og man kan alltid nyte denne attraksjonen, bare ved å se opp mot himmelen når den lyser opp av solen.

  I tillegg har Alicante også mange historiske monumenter, som stammer fra en gammel storhetstid. Disse monumentene er spredt over hele Alicante, og har vært gjenstand for mange spørsmål over tid. På grunn av de forskjellige stedene der disse historiske attraksjonene ligger, kan det være lurt å leie bil på Alicante flyplass. Derved har du både transport til og fra flyplassen, men også til og fra severdigheter og attraksjoner.