Hopp til innholdet

Billig leiebil på Gran Canaria

  Gran Canaria er en del av øygruppen Kanariøyene og et yndet feriemål for norske turister – spesielt om vinteren. Å leie en bil på den spanske ferieøya Gran Canaria er vanligvis ikke så dyrt. Det er mange bilutleiefirmaer på Gran Canaria, og konkurransen holder prisen på leiebil på den spanske ferieøya rolig.

  Leiebil Gran Canaria – lei en billig bil på Kanariøyene

  I tillegg til Gran Canaria består Kanariøyene av øyene Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote og de mindre kjente La Gomera, El Hierro og La Palma. Gran Canaria tilhører Spania og er sammen med Tenerife en av de to mest folkerike spanske øyene i Atlanterhavet.

  Ettersom Gran Canaria har oppstått fra vulkansk aktivitet er det store høydeforskjeller, og det er praktisk å ha bil tilgjengelig når man ferierer på Gran Canaria. Alle feriegjester lander på Las Palmas lufthavn, som trafikkmessig er den femte største i Spania og for øvrig størst på Kanariøyene. Las Palmas flyplass – LPA ble tidligere kalt Gando flyplass. Fra Las Palmas flyplass er det cirka 25 kilometer til de populære turistområdene sør på Gran Canaria.

  På flyplassen finner du de internasjonale bilutleieselskapene Avis Rent-A-Car, Hertz, Budget, Enterprise, Keddy, Interrent, Sixt, Thrifty, Europcar og mange andre – inkludert selvfølgelig et av de billigste selskapene: Goldcar Autoudlejning.

  Advarsel mot Goldcar – mange problemer og misfornøyde kunder

  På få år har Goldcar og avleggeren Rhodium utviklet seg til å bli et stort bilutleiefirma i Spania, men pass deg for dem, for en anbefaling fra Goldcars kundeservice er sjelden å finne. Goldcar leder suverent i klagestatistikken. Et typisk Goldcar-klagepunkt er aggressivt salg av ekstra egenandelsforsikring til norske kunder som ikke ønsker å tegne Goldcar-forsikring og som typisk har tegnet ekstra forsikring hjemmefra (og mye billigere) på forhånd.

  De litt mindre Top Auto Reisen og Cicar ligger også i Las Palmas lufthavns bilutleieavdeling. I tillegg tilbyr lokale bilutleiefirmaer som Orlando Rent-A-Car, NamCar og Record Rent-A-Car ofte billige biler å leie på Gran Canaria.

  Priser på Gran Canaria leiebil på Las Palmas flyplass

  Selv i høysesongen (vinterferier på Gran Canaria) kan du ofte finne billig leiebil på Las Palmas flyplass. De billigste tilbudene er ofte en liten bil, for eksempel Peugeot 108, VW Up, Toyota Aygo eller lignende med svært begrenset bagasjeplass til 4 personer. For små turer rundt på øya passer imidlertid småbilene utmerket. Er du 3 eller flere personer og forventer å kjøre mye, anbefaler vi en større bil. 60 hestekrefter i en VW Up rekker ikke langt og en større bil er også mye mer komfortabel og ikke særlig mye dyrere å leie.

  Bilutleie lokalt på Gran Canaria

  Dersom du ikke trenger leiebil under hele ferien, anbefales det å leie bil lokalt på feriedestinasjonen.

  I så å si alle ferieområder; inkludert Playa Del Inglés, San Augustin, Bahia Feliz, Puerto Rico (Playa de Amadores), Faro Mas Palomas (Maspalomas), Costa Meloneras, Cabrera Medina, Playa Blanca, Puerto de Agaete, Puerto del Carmen med flere kan bestilles billig bil via søkemotorer.

  På alle de ovennevnte stedene samt ved bestilling av leiebil i byen Las Palmas er det imidlertid som regel litt dyrere å leie bil enn på Las Palmas flyplass, hvor konkurransen mellom bilutleiefirmaene er større.

  Fly til Gran Canaria – fra norske flyplasser

  Ønsker du å arrangere reisen selv, har lavprisselskapene Norwegian (fra København) ofte veldig billige billetter til Gran Canaria. SAS-flyvninger til Kanariøyene (fra Oslo og Bergen) kan også ganske ofte være konkurransedyktige på pris. Mange charterflyselskaper og lavprisselskaper tilbyr også leiebil, men det kan ofte spares penger på leiebil i Spania og på Gran Canaria ved å sammenligne priser andre steder. Husk at flyselskapene svært sjelden er de billigste med leiebil – heller ikke når turen går til Gran Canaria.