Hopp til innholdet

Leiebil Gran Canaria: Slik unngår du å bli lurt

leiebil gran canaria

Gran Canaria er en del av øygruppen Kanariøyene og et yndet feriemål for norske turister – spesielt om vinteren. Å leie en bil på denne spanske ferieøya er vanligvis ikke så dyrt. Det er mange bilutleiefirmaer på øya, og konkurransen holder prisen på leiebil på den spanske ferieøya stabil.

leiebil spania

Lei en billig bil på Kanariøyene

I tillegg til Gran Canaria består Kanariøyene av øyene Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote og de mindre kjente La Gomera, El Hierro og La Palma. Øya tilhører Spania og er sammen med Tenerife en av de to mest folkerike spanske øyene i Atlanterhavet.

Ettersom øya har oppstått fra vulkansk aktivitet er det store høydeforskjeller, og det er praktisk å ha bil tilgjengelig når man ferierer på Gran Canaria. Alle feriegjester lander på Las Palmas lufthavn, som trafikkmessig er den femte største i Spania og for øvrig størst på Kanariøyene. Las Palmas flyplass – LPA ble tidligere kalt Gando flyplass. Fra Las Palmas flyplass er det cirka 25 kilometer til de populære turistområdene sør på øya.

På flyplassen finner du de fleste av de største internasjonale bilutleieselskapene:

 • Avis
 • Rent-A-Car
 • Hertz
 • Budget
 • Enterprise
 • Keddy
 • Sixt
 • Thrifty
 • Europcar

I tillegg til de internasjonale leiebilselskapene finner du også flere spanske leiebilselskaper:

 • Topcar
 • AutoReisen
 • Goldcar-InterRent
 • Cicar
leiebil

Advarsel mot Goldcar – pass deg for å bli lurt

På få år har Goldcar og avleggeren Rhodium utviklet seg til å bli et stort bilutleiefirma i Spania, men her gjelder det å holde tunga rett i munn. Det er sjelden man finner autentiske positive anmeldelser av Goldcars på nettet. Faktisk har det seg slik at Goldcar leder suverent i klagestatistikken. Et av de mest typiske Goldcar-klagepunktene er aggressivt salg av ekstra egenandelsforsikring til utenlandske kunder. Spesielt overfor de som har bestemt seg for ikke å tegne Goldcar-forsikring, og som i stedet har tegnet ekstra forsikring (og mye billigere) på forhånd.

Et vanlig triks i leiebilbransjen er å tilby leiebil til lav pris, men med høy egenandel. Størrelsen på egenandelen er ofte oppgitt i liten skrift godt gjemt i vilkårene, noe de færreste får med seg. Når man kommer på flyplassen og får høre hvor stor egenandelen er det mange som får sjokk. Dermed er det en enkel sak for de ansatte på leiebilkontoret å selge den en rådyr forsikring som gjør at egenandelen reduseres. Resultatet er ofte at leiebilen blir mye dyrere enn først antatt, noe som legger en demper på starten av reisen.

Det er viktig å alltid sjekke hvor stor egenandelen er før du legger inn en bestilling. Dersom egeneandelen er høy, finnes det en rekke spesialforsikringer som gjør at du uansett kan sikre deg. I stedet for å betale tusenvis av kroner i ekstra egenandelsforsikring, er det derfor mye bedre å betale noen hundrelapper for en spesialforsikring fra tredjepart.

De litt mindre Top Auto Reisen og Cicar ligger også i Las Palmas lufthavns bilutleieavdeling. I tillegg tilbyr lokale bilutleiefirmaer som Orlando Rent-A-Car, NamCar og Record Rent-A-Car ofte billige biler å leie på øya.

Hva slags leiebil bør jeg leie på Gran Canaria?

Det er mest populært å leie små leiebiler, både fordi de er billige og fordi de er enkle å håndtere i trange gater. Dersom man kun er to voksne, er det ingen grunn til å velge en stor og dyr bil. For barnefamilier derimot, kan det lønne seg å leie en bil med bra bagasjeplass og plass i baksetet. Barnesete og barnevogn tar veldig mye plass, og dersom du skal være borte en hel dag er det ofte mye man skal ha med seg. En bil i mellomklassen er derfor å foretrekke, slik at du har rommelig med plass og ikke trenger å dytte bilen full til bristepunktet.

Hvor skal du kjøre?

Gran Canaria er naturligvis mest kjent for vakre strender og smekre hoteller langs kysten, men innlandet har et imponerende landskap utenfor den opptråkkede turiststien. Leier du bil på Gran Canaria bør du ta turen opp i fjellene og oppleve det unike vulkanske landskapet. Her er veiene bratte og trange, så vi vil anbefale å leie en bil du føler deg komfortabel med å håndtere. Den veldig liten bil med symaskinmotor er glimrende å kjøre rundt med i bygatene, men skal du opp i høyden kan det være greit med en litt grommere bil med en motor som gir nok kraft.

Leiebil fra Las Palmas flyplass

Selv i høysesongen (vinterferier på Gran Canaria) kan du ofte finne billig leiebil på Las Palmas flyplass. De billigste tilbudene er ofte en liten bil, for eksempel Peugeot 108, VW Up, Toyota Aygo eller lignende med svært begrenset bagasjeplass til 4 personer. For små turer rundt på øya passer imidlertid småbilene utmerket. Er du 3 eller flere personer og forventer å kjøre mye, anbefaler vi en større bil. 60 hestekrefter i en VW Up rekker ikke langt og en større bil er også mye mer komfortabel og ikke særlig mye dyrere å leie.

Hva koster det med leiebil på Gran Canaria?

I likhet med resten av Spania er det en god del billigere å leie bil på Gran Canaria sammenliknet med Norge. Likevel kan prisene være høye, spesielt i høysesongen om vinteren når pågangen er stor. Ved leie i 7 dager kan du regne med å betale rundt 200 kroner dagen for en liten bil.

Bilutleie lokalt på øya

Dersom du ikke trenger leiebil under hele ferien, anbefales det å leie bil lokalt på feriedestinasjonen.

I så å si alle ferieområder; inkludert Playa Del Inglés, San Augustin, Bahia Feliz, Puerto Rico (Playa de Amadores), Faro Mas Palomas (Maspalomas), Costa Meloneras, Cabrera Medina, Playa Blanca, Puerto de Agaete, Puerto del Carmen med flere kan bestilles billig bil via søkemotorer.

På alle de ovennevnte stedene samt ved bestilling av leiebil i byen Las Palmas er det imidlertid som regel litt dyrere å leie bil enn på Las Palmas flyplass, hvor konkurransen mellom bilutleiefirmaene er større.

leiebil

Fly til Gran Canaria – fra norske flyplasser

Ønsker du å arrangere reisen selv, har lavprisselskapene Norwegian (fra København) ofte veldig billige billetter. SAS-flyvninger til Kanariøyene (fra Oslo og Bergen) kan også ganske ofte være konkurransedyktige på pris. Mange charterflyselskaper og lavprisselskaper tilbyr også leiebil, men det kan ofte spares penger på leiebil i Spania og på Gran Canaria ved å sammenligne priser andre steder. Husk at flyselskapene svært sjelden er de billigste når det gjelder leiebil.