Hopp til innholdet

10 råd for å spare penger på leiebil

leiebil

Det er ikke bare enkelt å finne frem til det beste tilbudet i et mylder av forskjellige nettsider og leiebilselskaper. Her er noen enkle tips for hvordan spare penger neste gang du skal leie bil i Norge eller i utlandet.

1. Kanseller hvis du finner et bedre tilbud

Har du opplevd å bestille en ikke-refunderbar flytur og deretter sett en mye billigere pris avertert på nettet senere? Dette er veldig ergerlig, men når det gjelder bilutleiefirmaer har du ofte muligheten til å reservere bil uten forskuddsbetaling. Dette gir deg muligheten til å kansellere eller endre reservasjonen senere hvis du ser en bedre avtale. Men husk å være nøye med å sjekke avbestillingsvilkårene før du bestiller!

2. Sjekk rabattkoder

Før du trykker på bestillingsknappen bør du alltid du sjekke bilutleiefirmaets nettside for rabattkoder. Du kan gjøre et Google-søk etter «[bilutleiefirmaets navn] kupongkode/rabattkode» (coupon code eller voucher code på engelsk). Prøv deg frem med ulike koder på ulike versjoner på av firmaets nettsider i de forskjellige landene.

spare penger på leiebil
Du kan tjene mye på å benytte flere typer rabatter og fordelspoenger ved bestilling av leiebil. Ofte kan du benytte flere rabatter samtidig, men ikke alltid. Sjekk de ulike alternativene for å sjekke hva som gir den største rabatten.

3. Spare penger på valutaforskjeller

Vær også oppmerksom på at valutakursen kan variere mellom ulike nettsider i forskjellige land. Bestiller du fra en utlandsk nettside, sjekk alltid hvilken valuta du blir fakturert i, og regn på hva sluttprisen blir i norske kroner.

4. Rabatt fra medlemskap, arbeidsgiver etc.

Sjekk om du har tilgang til rabatt på leiebil fra organisasjoner som f.eks. NAF, arbeidsgiver eller forbund som du er medlem av. Det er ikke alltid at disse rabattene er bedre enn kampanjekoder som du finner på nettet, så sjekk ulike alternative koder før du bestiller. Ved bestilling må du huske å bruke CDP-nummeret som du har fått oppgitt.

5. Fordelsprogrammer

De største leiebilselskapene har sine egne fordelsprogrammer hvor du kan tjene poeng når du leier bil. Alt du trenger å gjøre er å huske å registrere deg før du bestiller. Poengene kan du ofte omgjøre og kreditere andre programmer som f.eks Eurobonus dersom du ønsker dette.

6. Cashback

Dersom du er medlem av Kickback, Trumf osv. kan du tjene cashback på leie av bil. Prosentrabatten er ikke alltid veldig stor, og det er ikke alltid du kan bruke cashback i kombinasjon med rabattkoder, så sjekk hva du sparer mest på totalt sett.

7. Spare penger på leiebil ved bruk av kredittkort

Bruk alltid kredittkort når du bestiller leiebil. Ikke bare er det sikrere, men du kan også tjene kreditkortpoeng på selve transaksjonen. Ofte har du innebygget leiebilforsikring i kredittkortavtalen som kan spare deg for å tegne dyre tilleggsforsikringer.

8. Unngå tilleggsforsikringer

Egenandelsforsikring gjennom leiebilselskapet kan ofte bli veldig dyrt, så sjekk hvilke forsikringer du allerede har gjennom reiseforsikring og kredittkort før tegner ekstraforsikringer. Dersom du ofte benytter deg av leiebil kan det være billigere å tegne en egen helårs egenandelsforsikring med et selskap som er spesialisert på leiebil. Sjekk alltid forsikringsvilkårene ved uhell.

9. Unngå GPS

Last heller ned en app på mobiltelefonen i stedet for å betale dyrt for tilgang til en egen GPS enhet fra leiebilselskapet. Dersom du er bekymret for hva det koster med roaming, sjekk om det finnes apper du kan bruke i «offline modus».

10. Unngå barnesete

Dersom du bare skal leie bil for et par dager er det sikkert greit å leie barnesete fra leiebilselskapet, men over flere dager kan dette ofte bli veldig dyrt. Vårt råd er å ta med eget barnesete, så er du også sikker på at kvaliteten på setet er bra. Husk barnesete er gratis å ta med for barn hos alle flyselskaper, selv dersom du riser på de billigste bilettene med kun håndbagasje inkludert.